Olipa ongelmasi pieni tai suuri, keskustelu lyhytterapeutin kanssa voi auttaa sinua löytämään uusia näkökulmia ja voimavaroja tilanteeseesi. Keskustelut ovat täysin luottamuksellisia.

Yhdistyksemme terapeutit yhteystietoineenSilja Alankola/Jyväskylä/ Etä

Lupaan toimia työssäni luotettavasti, asiakasta arvostavasti, ammatillisesti ja laadukkaasti.

Olen koulutukseltani Ratkaisukeskeinen terapeutti, Ratkaisukeskeinen työnohjaaja, Agrologi ja Tradenomi (YAMK). Parhaillaan opiskelen Kuntoutuksen ohjaajaksi (AMK). Erityisosaamista minulla on varsinkin erityisvanhemmuudesta (neurokirjo, kehitysvamma).

info@valmismuutokseen.fi

+358 40 509 9500

https://valmismuutokseen.fi/

 

Jonna Ahopalo/ Mielen Kirkastamo/Vastaanotto Mikkelissä tai etänä

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60 op

Sosionomi opiskelija

Olen empaattinen ja utelias terapeutti. Kuljen matkallasi myötäeläen tarvitsemasi aikaa.  Asiakkaiden mukaan minulle on helppoa puhua monenlaisista haasteista ja aihealueita terapiassa onkin ollut monenlaisia mm. ahdistus, masennus, suorittaminen, miellyttäminen, parisuhdehaasteet ja vanhemmuus. Työskentelyn pohjana voi olla mm. tunnetaitojen ja rajojen vahvistaminen omassa elämässä, jotka heijastuvat ihmissuhteisiin, työelämään ja hyvinvointiin. 

Katson ihmisyyttä kokonaisvaltaisesti ja huomioin kehon tuntemukset työskentelyssäni.


Tiedustelut ja ajanvaraus:

sähköposti: jonna@mielenkirkastamo.com

puhelinnumero: 040 524 5755

www.mielenkirkastamo.com

 

Minna Angiolini/ Turku-Lieto/ etävastaanotto

 

Koulutukseltani olen kognitiivinen lyhytterapeutti, sosionomi ja psykologian kandi. Minulla on etävastaanotto Liedossa. 

 

Olen toiminut mielenterveyden kentällä eri rooleissa useita vuosia ja olen paljon pohtinut mielen hyvinvointia kuormittavien arjen haasteiden keskellä. Liian usein ihminen jää yksin ikävien ja hyvinvointia syövien ajatusten ja tunteiden kanssa. Usein se, että alkaa etsiä vastausta tilanteen laukaisemiseksi ulkopuolisen kanssa auttaa, sillä ääneen sanottu ja jaettu huoli saattaa avata uusia katsantokantoja ja auttaa eteenpäin ratkaisun muodostumisessa.

Ota rohkeasti yhteyttä minuun ja pohditaan yhdessä puitteet tapaamisillemme.

 Would you benefit from counselling? I have previously studied and worked in the field of mental health in England, hence able to work in English with you.  Do not hesitate contact me!

 

Sähköpostiosoite:  angioliniminna@gmail.com

Puh.: 0442932992

 

Laura Aspholm-Tiainen/Terapia Valona 

Psykologian perus- ja aineopinnot 60 op/Helsingin Yliopisto  2016–2019. Sosionomi-opintojen (AMK) ja Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti-opintojen valmistumisarvio 1/2023. Olen työskennellyt erityisesti ahdistus- ja masennusoireisten kanssa. Lapsiperheet, vanhemmuus ja sen tukeminen ovat lähellä sydäntäni. 
Sähköposti: laura@terapiavalona.fi 
Puhelin: 045 800 4885 
 www.terapiavalona.fi

 


Tuula Forsbom / MielenSävyt/Turku/vastaanotto Kaarinassa/myös etänä 

Olen koulutukseltani ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti ja lyhytterapeutti. Pohjakoulutukseltani olen FM ja olen opiskellut psykologiaa sivuaineena yliopistossa. Yliopistotasoisia psykologian opintoja minulla on tällä hetkellä 65 op.

Toimin oman yritykseni kautta, joka tarjoaa terapian lisäksi voimaannuttavia ja luovuutta herätteleviä kuvataidekursseja kaiken ikäisille. 

Tärkeää terapeutin työssä minulle on aito kohtaaminen, lämmin läsnäolo ja myötätuntoinen dialogi. Terapeuttina olen rinnallakulkija, jonka kanssa voit yhdessä pohtia ratkaisuja elämäsi haasteissa, kriiseissä ja kipukohdissa. Joskus se, että joku kuuntelee, riittää… Olen suorittanut mindfulnessin perusteet ja käytänkin terapiassani eri menetelmiä tarpeen mukaan. 

Lisätietoa minusta löytyy nettisivuiltani ja instasta https://www.instagram.com/mielensavyt/ 

Ajanvaraus sähköpostitse: tuula@mielensavyt.fi tai nettisivujeni kautta lomakkeella: www.mielensavyt.fi 

 


Heli Heikkilä / etävastaanotto
Koulutukseni: ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, psykologian ja erityispedagogiikan yliopisto-opinnot, sote-alan ammatilliset erikoistumisopinnot AMK, mindfulness-ohjaaja, opinto- ja uraohjaaja, KM, käyttäytymistieteellisten aineiden opettaja.


"Eteenpäin" sanoi se kuuluisa mummo lumessa. Elämässä voi kuitenkin tulla eteen tilanteita ja ajanjaksoja, joissa ei tunne selviävänsä omin voimin. Asiakkaani ovat tulleet keskustelemaan esimerkiksi seuraaviin teemoihin liittyvien pohdintojen ja haasteiden kanssa: *(työ)hyvinvointi *elämänmuutokset *erityisherkkyys *unettomuus *stressi *suorittaminen *uupuminen *tunteet *ahdistus *masennus *jännittäminen *paniikkihäiriö *liiallinen kiltteys *rajat *oman näköisen elämän etsiminen *itsetuntemuksen syventäminen.

Aina ei myöskään ole tarvetta mennä mummon lailla eteenpäin, vaan pysähtyä ja tulla kuulluksi sekä kannatelluksi juuri tässä hetkessä.

Työssäni tärkeintä on luottamuksellinen kohtaaminen kanssasi. Voit tulla rauhassa; sinua saa jännittää ja voit tuntea epävarmuutta. Terapiatapaaminen on sinun paikka ja tila, aika ihan sinua varten. Olen tehnyt asiakastyötä yli 16 vuoden ajan ja terapeuttina otan sinut vastaan sellaisena kuin olet, tuen, kannattelen ja autan huomaamaan onnistumisesi, vahvuutesi ja selviytymisesi silloinkin, kun ne ovat Msinulta piilossa.


Kun on sinun aikasi ottaa uusia tai ensiaskelia hyvinvointisi parantamisen polulla, ole yhteydessä. Katsotaan millä tavoin voisin olla avuksi.


Hinnat: terapiatapaaminen 65€/45min, terapeuttinen viestiapu 55€.


Kyselyt ja ajanvaraus: sun.askeleita@gmail.com tai Instagramissa yksityisviestillä @sun.askeleita

 

Marjaana Jalkanen/Kuopio

 

Hei.
Tarjoan matalankynnyksen lyhytterapiaa etänä ja lähitapaamisena. Pääset terapiaan
nopeasti ilman jonottamista ja hinta on kustannustehokasta 50e/45min). Käyntejä vain sinun tarpeidesi verran. Et tarvitse lääkärin lähetettä.
Lyhytterapeuttina vahvuuteni on vankka terveydenhuoltoalan pohjakoulutus (fysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti).

Terapeuttina lähestyn sinua aina yksilöllisesti. Asiakkaanani huomioin sinut kokonaisuutena ja arvostan sinun tarinaasi.
Olen terapeuttina empaattinen sekä armollinen. Yhdessä löydämme vahvuutesi. Työssäni olen auttanut ahdistuksesta, masennuksesta, uupumuksesta, itsetuntohaasteista, unettomuudesta, traumoista, pelkotiloista ja kiireisen elämän ylikuormituksesta kärsiviä asiakkaita.
Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni. Ensimmäinen tapaaminen on aina ilmaista. Jos kaipaat lisätietoja lyhytterapiasta niin vastaan mielelläni.


Tiedustelut ja varaukset:
Sähköposti:kuntomajatmi@gmail.com
Nettisivu: www.kuntomaja.com

 

Johanna Öhman/Turku, Paimio, Salo/Etä
Minulla on pitkä kokemus sosiaalityöstä, etenkin lastensuojelussa ja esimiestehtävissä. Olen empaattinen, kuunteleva ja keskusteleva terapeutti. Opiskelen parhaillaan kognitiiviseksi psykoterapeutiksi ja otan vastaan myös pidempiä terapia-asiakkuuksia. 

Minulla on koulutusta ja kokemusta skeematerapiasta ja tunnelukkotyöskentelystä, rentoutusmenetelmien käytöstä, äänimaljarentoutuksesta niin yksilö- kuin ryhmähoitonakin. Pystyn myös tarjoamaan eläinavusteista terapiatyöskentelyä omien kiinanharjakoirieni ja perunkarvattomienkoirieni kanssa sekä ohjaamaan kehollisia ja psykofyysisiä harjoituksia terapian tueksi. Samoin onnistuu elämäntapamuutosten ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen eri elämänalueet huomioiden .

Olet lämpimästi tervetullut niin pienten kuin isojenkin mielen mutkien ja elämäntilanteiden kanssa juttelemaan niin kasvotusten kuin etänäkin!

 

Koulutukseni; VTM, sostt. ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, skeematerapeutti, ammatillinen opettaja, äänimaljahoitaja.  

Kokemusta erityisesti liittyen uupumukseen, masennukseen, ahdistukseen, pelkoihin ja jännittämiseen, univaikeuksiin, tunnelukkotyöskentelyyn, rentoutumiseen, vaativuuteen ja itsekriittisyyteen, suorituskeskeisyyteen, omista rajoista kiinni pitämiseen ja krooniseen kipuun.


Sähköposti: terapia.ohman@gmail.com
Puhelin: toistaiseksi yhteydenotot nettisivujen kautta
Mahdollinen nettisivujen osoite: https://www.xn--terapiapalvelutjoha

Niina Hugell / Helsinki, Tapanila / Riihimäki / etävastaanotto

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, IASTI
Ratkaisukeskeinen riita-asioiden sovittelija
Suomalainen eroseminaari -ohjaaja
Parisuhdevalmentaja
 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapiatyöni keskittyy siihen, että kuuntelen asiakkaani kertomaa aihetta tai tilannetta, jota alamme sitten yhdessä ratkaisemaan. Tutkimme yhdessä mahdollisia muutosvaihtoehtoja, sinun voimavarojesi mukaan. Olen tukenasi ja ohjaan eteenpäin siihen suuntaan mihin haluat mennä. Jos suunta on hukassa, yritämme löytää sinulle parhaiten sopivan suunnan, jota kohti sinusta tuntuu hyvältä lähteä.

Erityisosaamiseni on ihmissuhteet, parisuhteet ja eroon liittyvät asiat.

Kohtaan jokaisen asiakkaani ainutlaatuisena yksilönä, arvostan jokaisen historiaa, tämänhetkistä tilannetta ja tulevaisuuden toiveita.
Asiakkaani ovat olleet hyvin eri ikäisiä, nuorista aikuisista eläkeläisiin.
Otan jokaisen asiakkaan vastaan täysin hyväksyvässä ja turvallisessa ilmapiirissä.
Voit tulla luokseni minkä aiheen kanssa tahansa. Joskus yksi tapaaminen riittää, joskus asiakkaani käyvät luonani useita kertoja.

Voit kysyä lisää sekä varata ajan sähköpostitse: niina.hugell@gmail.com


Lämpimästi tervetuloa!

 

Elina Huovinen/ Terapiapalvelut Elina Huovinen

 

Vastaanotto Pasilassa/myös etänä

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työnohjaaja, kasvatustieteen maisteri, psykologian perus- ja aineopinnot 60 op, musiikkipedagogi (AMK)

Erityisosaamiseni: itsetunto-ongelmat ja häpeä, stressi- ja ahdistusoireilu, sosiaalisten tilanteiden pelko ja jännittäminen, koulu- ja työpaikkakiusaamisen tunnistaminen ja käsittely, työhyvinvointi, hengelliset kysymykset

Minulla on useiden vuosien työkokemus opettajana lasten ja nuorten sekä aikuisten parissa.

 

Lähivastaanotto: Maistraatinportti 4 A (Pasilan aseman vieressä) ma-to

Etävastaanotto videopuhelun välityksellä, myös pe

Sähköposti: elinanterapia@proton.me

Puhelin: 0452519703

www.elinahuovinen.com

 

Raija Harju-Kivinen/Koko mannersuomi (videovastaanotto)

 

Toimin sivutoimisena yrittäjänä Mielilaituri Oy:ssä ja käytän videovastaanotolla Valviran hyväksymää etäyhteyttä. 

Olen terveystieteiden maisteri (TtM), sairaanhoitaja, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lyhytterapeutti ja reteaming-yhteisövalmentaja. Terveyden asiantuntijana kartoitan aina myös elämäntavat (uni, liikunta, ravitsemus, päivärytmi). Minulla on kokemusta erityisesti työikäisten työnohjauksesta, nuorten ahdistuneisuuden ja masennuksen sekä pakko-oireiden hoidosta sekä vanhemmuuden tuesta. Olen perehtynyt myös neurologisiin pulmiin ja toiminut erityislapsen/nuoren perhehoitajana ja tukihenkilönä.

Voit varata aina myös maksuttoman tutustumisajan!

raija.harju-kivinen@mielilaituri.fi

050 495 6636

mielilaituri.fi (lisätiedot ja ajanvaraus)

 

Päivikki Dosseh / Helsinki / etävastaanotto


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, FM, erityisopettaja.
Erityisosaaminen: ahdistus, masennus, ihmissuhdeongelmat, elämänkriisit, lapsiperheen haasteet.

Olen terapeutti, jolla on herkät tuntosarvet ja iso sydän. Asiakkaiden mukaan minulle on helppo puhua ja vastaanotolla tunnelma on rento, vaikka asiat olisivat vakaviakin. Otan vastaan työhuoneellani Helsingin Pihlajistossa sekä etänä. Ota yhteyttä, valoisampi tulevaisuus odottaa myös sinua!

Mietitkö lyhytterapian soveltumista omaan tilanteeseesi? Voimme pohtia sitä ilmaisessa 15 min. puhelinkonsultaatiossa. 

Sähköposti: paivikki@terapiadosseh.fi
Puhelin: 0504100080
www.terapiadosseh.fi

 

 

Anna Enemark / Helsinki / Anna's Brief Therapy Space 

 

Olen koulutukseltani ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60 OP, ja psykiatrinen sairaanhoitaja 210 OP. 

Erityisosaamiseni;  Kokemusta monikulttuurisesta,- sekä eri ikäisten kanssa työskentelystä Helsingin kaupungin matalan kynnyksen mielenterveyspiste Miepistä. 

Työkieleni on englanti, mutta tarjoan palveluita myös suomen kielellä. 

Sähköposti: annasbrieftherapyspace@therapist.net 

Puhelin: 045 783 62042 

Ajanvaraus: http://vello.fi/annas-brief-therapy-space http://annasbrieftherapyspace.com

 

 

 

Eeva-Monica Isoluoma / Wiilinki Oy/Jyväskylä ja ympäristö lähitapaamiset

Koko Suomi Etätapaamiset Teams

Käytettävä kieli Suomi

Olen koulutukseltani Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Työnohjaaja STOry, Sosionomi.

Minulla on pitkä työkokemus (20 v) perheiden ja lasten kanssa tehtävästä työstä sekä esimiestyöstä. Olen ratkaisu- ja voimavarakeskeisesti orientoitunut, jolloin keskityn toiveikkuuteen ja jo hyväksi todettujen asioiden ylläpitämiseen. Toki annan tilaa myös haastavien asioiden ja tunteiden purkamiselle, koska sille on myös tarve, jotta saadaan tilaa uusille ajatuksille ja tunteille.

Minulla on vahvat vuorovaikutus- ja kuuntelemisen taidot

Teen niin yksilö-, pari kuin perheterapiaa sekä päihdetyö. 

Ajanvaraus: https://wiilinki.fi/ajanvaraus/

Sähköposti: isoluoma@wiilinki.fi

Puhelin: 045-78320338

Nettisivujesi osoite https://wiilinki.fi

 

 

Jenni Kiikkilä/ Vääksy

Tarjoan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa joko vastaanotolla Vääksyssä tai etänä. 

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja lisäksi käynyt SnellmanEDUn järjestämän Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti sis. psykoterapeuttiset valmiudet 50 op -koulutuksen. Käytännön asiakasharjoitteluni toteutin muun muassa Kriisikeskuksessa. Arvostan empaattista kohtaamista, hyväksyvää ilmapiiriä sekä avointa kommunikaatiota ja näitä arvoja pyrin vaalimaan poikkeuksetta.   
 

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla tai kotisivujen kautta yhteydenottolomakkeella. Ensimmäinen tapaaminen (45min) on maksuton tutustumis- ja kokeilukerta. Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolle tai etätapaamiseen! 

Yhteystiedot:

info@terapiaesikko.fi

Terapia Esikko 

 

Emilia Lindroos / Espoo / Etäyhteys
 

Taideterapeutti, lyhytterapeutti, tutkija, kulttuurienvälinen viestijä, sosionomi (AMK)
 

Lyhytterapeuttista keskusteluapua elämän solmukohtiin, erilaisiin kriiseihin, vaikeisiin elämäntilanteisiin, elämänhallinnan ja toipumisprosessien tukemiseen, arvojen ja oman kompassin kirkastamiseen sekä itsensä kehittämiseen. Myös saksan ja englannin kielellä.
 

emilia.lindroos@creante.fi / p. 040 502 6501 / https://creante.fi

 

Sirpa Länsivuori/Etätapaamiset, Isojoki

 

Valoa päin: mielen hyvinvointi, työhyvinvointi, alkoholi-, huume- ja peliriippuvuudet

FM, Sosionomi AMK (mielenterveys- ja päihdetyö), Työnohjaaja STOry

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Skeematerapeutti

EFT-ohjaaja

Työkykykoordinaattori

sirpa.lansivuori@terapiamaki.fi

Puh. 040 515 1652

www.terapiamaki.fi 

Instagram: hyvinvointiinjatyohon


 

Johanna Lehtiniemi/Hämeenkyrö/ Jumensiemi ja etävastaanotto

 

Koulutus: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. 

Sosionomi AMK, Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja

IPC-menetelmäojaaja, psykologian perusopinnot 

Olen kohtaamisen ammattilainen ja nuoruuden asiantuntija. Työotteeni on empaattinen, lämmin sekä aktiivinen. Erityisosaaminen: Työskentely noruuteen ja nuoren aikuisen elämään liittyvien haasteiden parissa. Masennus- ja ahdistusoireilu. Uupumus ja stressinhallinta. Ristiriitatilanteet ihmissuhteissa. Identiteetti-, muutos-, ja arvotyöskentely. 

Ajanvaraus sähköpostitse: ratkesjo@gmail.com IG: @ratkesjo

 

Kati Maidell

 

Olen Kati Maidell, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Pohjakoulutukseltani olen terveydenhoitaja (amk), kasvatustieteen maisteri, terveystiedon opettaja. Lisäksi olen opiskellut monia lyhyempiä mielen hyvinvointiin liittyviä kursseja. Parhaillaan opiskelen psykologian opintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

 

Terapeuttina ajattelen, että asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija ja hänellä on olemassa voimavaroja ja rohkeutta, joiden löytymiseen tarvitaan toisinaan turvallista ja rohkaisevaa, empaattista kanssakulkijaa.
Olen rauhallinen, aidosti asiakastani kunnioittava ja kuuntelen herkällä korvalla asiakkaani mielen ja kehon viestejä. Olen saanut asiakkailtani kiitettävää palautetta tavastani työskennellä vuorovaikutteisesti ja empaattisesti, yksilön tarpeita kunnioittaen. 

Terapian tavoitteet luodaan aina yhdessä, jolloin terapiatyöskentely on johdonmukaista ja parhaiten asiakkaan tarpeita palvelevaa.
Lyhytterapiaprosessin pituus tavallisesti noin 1-25 kertaa. Sinä päätät, mikä on sinulle paras.

Voit tutustua minuun lisää
kotisivujeni kautta www.pieniterapiahetki.fi
Instagram: pieniterapiahetki
www.facebook.com/pieniterapiahetki

Terapiahinnat:

Yksilökäynti 45 min. 55 €
Yksilökäynti 60 min. 65 €
Paritapaaminen 60 min. 85 €

Ajanvaraus onnistuu sähköpostitse maidell.kati@gmail.com tai kotisivujeni yhteydenottolomakkeen
kautta. Etäterapia on mahdollista videoyhteydellä tai puheluna. 

 

Olet lämpimästi tervetullut omana itsenäsi tapaamiseen.
Kati

 

Antti-Jussi Marjamäki (Pori / Satakunta / etävastaanotto)

 

Kaipaat ehkä tukea päätöksenteossa tai arjen haasteissa. Sinulla voi olla mielen haasteita: masennusta, ahdistusta tai paniikkioireita. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia auttaa löytämään omat voimavarat, näkemään ongelmien tilalla ratkaisuja ja suuntaamaan kohti uusia tulevaisuudennäkymiä.

Olen terapeuttina empaattinen, aktiivinen ja läsnäoleva. Jokainen ihminen on yksilö, joten keinot juuri sinun tukemiseesi ovat myös yksilöllisiä. Tärkeää on luottamus ja aito kiinnostus toisen auttamiseen kanssakulkijana. Sinä olet oman elämäsi paras asiantuntija.

Minulla on vuosien kokemus valmennus- ja ohjaustyöstä. Lisäksi toimin ammatillisena tukihenkilönä ja kouluttaudun työnohjaajaksi.

Erityisosaamisalueina minulla on erityisherkkyys, nuoret, työelämän haasteet, opiskelun haasteet sekä työhyvinvointi.

Lähivastaanotto: Pori (työhuoneella tai kävelyterapiana)

Etävastaanotto: videoyhteys tai puhelin

Ota yhteyttä, katsotaan miten voin auttaa juuri Sinua.

Hinta 70e/50min.

Lisätiedot ja ajanvaraus:

sähköposti: jussi.marjamaki@gmail.com

puhelin / WhatsApp: 045 114 4420


Tessa Paussu/Helsinki, Hanko, etäyhteydellä koko SuomiLyhytterapia on aitoa, hyväksyvää läsnäoloa asiakkaan tilanteen äärellä. Kohtaan sinut aina myötätuntoisesti ja omaa kokemustasi kunnioittaen. Kuuntelen herkällä korvalla mitä tuot tapaamiseemme ja luon toiveikkuutta, oli tilanteesi kuinka tiukka tahansa. Autan sinua oivaltamaan ja tarkastelemaan ongelmaasi uusista näkökulmista. Näiden oivallusten avulla sinun on mahdollisuus löytää ratkaisuja, joihin itse uskot ja voit sitoutua.

Työotteeni on ratkaisukeskeinen. Se tarkoittaa, että kohtaamme tasavertaisina ja keskitymme työskentelyssä tässä hetkessä ilmeneviin ongelmiin, sinun omiin vahvuuksiisi ja suuntaamme yhdessä katsetta tulevaan.

Olen saanut asiakkailtani kiitosta, että osaan kuunnella ja kuulla, mitä he kulloinkin tarvitsevat. Saamani palautteen perustella olen pystynyt tukemaan heitä erityisesti oman suunnan löytämisessä, itsetuntemuksen ja itsetunnon vahvistamisessa, omien rajojen tunnistamisessa, uupumisoireissa, ahdistuksen hallinnassa, yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksissa, sekä parisuhde- ja perhedynamiikan ongelmissa. Lapsi- ja nuorisoasiakkailta saamani palautteen perustella olen osannut auttaa heitä mm. ulkopuolisuuden ja kiusatuksi tulemisen kokemuksissa ja ahdistusoireissa.


Sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI, LTI). Olen pohjakoulutukseltani kasvatustieteen maisteri ja tehnyt työurani luokanopettajana. Olen täydentänyt osaamistani NLP Master Practitioner -opinnoilla, ja sovellan NLP-mielikuvaharjoituksia terapiatyössäni, jos asiakas niin toivoo. 

terapiakasvu@gmail.com

www.terapiakasvu.com,

 instagram: @terapiakasvu

ajanvaraus: s-postilla tai  https://valitseterapia.fi/terapeutit/tessa-paussu/

 

Riikka Posti / Ratkomaan

Naantali, Tampere, etävastaanotto 

Also service in English.

Koulutus: FM (filosofia), Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60 op, Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, Psykologian perus- ja aineopinnot, Opinto- ja uraohjaaja Erityisosaaminen: haastavat elämäntilanteet, muutokset ja kriisit, vanhemmuuden ja parisuhteen tukeminen, oppimisvaikeudet, stressi ja uupumus

 Yhteystiedot:

tmiriikkaposti@gmail.com

puh. +358 40 3649348

www.ratkomaan.fi

 

 

Päivi Pulakka/ etävastaanotto


 

Olen koulutukseltani teologian maisteri, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, muksuoppi - ja reteamingohjaaja. Toimin tällä hetkellä Lasten ja nuorten keskuksella walk in terapian parissa. 


 

Ennen nykyistä työtäni olen toiminut kymmenen vuotta pappina kriisityön, kasvatuksen ja kuolemaan liittyvissä työtehtävissä. Minua on kuvattu työvuosina lämpimäksi, turvalliseksi, empaattiseksi ja ratkaisukeskeiseksi keskustelijaksi. Päätyötäni teen käynti kerrallaan - terapian parissa, mutta tätä kautta voimme sopia hiukan pitkäaikaisemman ja suunnitelmallisemman keskustelutuen tarpeesta. Voimme nähdä sovitusti joko etänä tai livenä sinulle sopivassa paikassa. Voin toimia lasten, nuorten, vanhempien, nuorten aikuisten ja kriisitilanteessa olevien parissa hyvin monenlaisten elämäntilanteiden ja haasteiden keskellä. 


 

Sähköposti:

pulakanpaivi@gmail.com 

 

 

 

 

Mireka Rantapää/Siuntio

 

Etävastaanotto puhelin,teams tai muu sovittu / tai livenä metsävastaanotto Siuntiossa.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti,

Ratkaisukeskeinen, neuropsykiatrinen adhd-valmentaja,

Ammatillinen erityisopettaja,

Luontoyhteysohjaaja

 

Tarjoan matalan kynnyksen keskusteluapua ja tukea arjen erilaisiin haastaviin elämäntilanteisiin.

Haluan auttaa Sinua löytämään erilaisia vaihtoehtoja ja uusia ratkaisuja elämäsi haasteisiin.

Voit keskustella kanssani vaikeistakin asioista ja puhumalla saattaa avautua uusia näkökulmia ja ajatuksia sekä löytyä uutta suuntaa elämällesi.

Otan vastaan etäyhteydellä tai livenä Siuntiossa luonnon helmassa!

Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteydenotto:

 

mireka.rantapaa@gmail.com

 

Leena Rautiainen/Tampere/Etä

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60 op

Työnohjaaja, työyhteisösovittelija, business coach (ICF PCC), KTM.

Pitkä kokemus johtamisen ja työelämän kysymyksistä. Myös (kristillisestä) sielunhoidosta.

 

”Leenalla on monipuolinen näkemys elämästä, työelämästä ja monipuolinen koulutus. Hänen läsnäolon taitonsa on asiakasta kunnioittavaa ja hän osaa käyttää kaikkia osa-alueita ratkaisukeskeisesti asiakkaan eduksi. Hän on lämmin, asiantunteva ja helposti lähestyttävä lyhytterapeutti. Hän on oikeasti kiinnostunut niistä ihmisistä kenen kanssa hän työskentelee. (asiakasreferenssi keväältä 2024)

 

Toimin Tampereella ja etänä. Toiminnalliset menetelmät hallussa. Kävelyterapia onnistuu. Tapaamiset mahdollisia myös englannin tai saksan kielellä.

 

Ajanvaraus: https://vello.fi/valmennustaloviritys/

Sähköposti: leena@valmennustaloviritys.fi  

Puhelin: 050 371 6499

https://www.valmennustaloviritys.fi/

 

Sonja Reijonen/Kuopio/Etä

 

Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sekä yhteiskuntatieteiden maisteri filosofian pääaineesta, lisäksi olen suorittanut psykologian opintoja.

 

Työkokemusta minulta löytyy mm. hoitoalalta, lastensuojelusta ja järjestökentän toiminnan johtamisesta. Viimeisimpänä olen hankkinut osaamista väkivaltatyön kentältä, sekä suorittanut lisäopintoja resilienssiin liittyen.

 

Erityisosaamisenani on jaksamisen tukeminen ja ahdistukseen liittyvät teemat. Minulle voi hakeutua asiakkaaksi yksin tai yhdessä esimerkiksi kumppanin kanssa. Eniten minulta löytyy kokemusta kriisityöstä ja se onkin keskeisin mielenkiinnon kohteeni. Minulta löytyy osaamista myös parisuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten käsittelystä.

 

Tapaamiset on mahdollista järjestää etänä tai kasvokkain Kuopiossa.

 

Sähköpostii: sonja-reijonen@hotmail.com

Puh: 0400689617

 

Heini Reinikainen / Espoo / Etätapaamiset

Hei,

olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Vastaanottoni on lämpimän ja suvaitsevan ilmapiirin omaava.

Voit kääntyä puoleeni, niin pienissä kuin suurissakin elämän haasteissa, matalalla kynnyksellä.

Minulla on kokemusta mm. masennuksen, ahdistuksen, sekä kriisitilanteiden parista. Omaan myös kokemusta seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin läpikäymisestä. 

Olet lämpimästi tervetullut!

Yhteydenotto:

sähköposti: heini.reinikainen.hr@gmail.com

 

Anna Repo, Lyhytterapeutti
 

Erikoistumiset
 

    Neuromoninaisuus (Adhd, Autismi)


    Elämänkriisi
 

    Lapsettomuuskriisi
 

    Neuropsykiatrinen valmennus
 

    Stressi
 

    Suru
 

    Tunnetaidot
 

    Työuupumus
 

    Uupumus
 

    Vanhemmuus ja lapset
 

    Voimavarakeskeinen terapia
 

    Yksilöterapia
 

Sähköposti: nests_waver.0@icloud.com
 

Kielet: suomi, englanti tai ukraina
 

Asiakas on oman elämänsä asiantuntija ja minä olen oikeiden kysymysten asiantuntija.
 

Lyhytterapioita on monenlaisia. Tarjoamani lyhytterapia on ratkaisu- ja voimavarakeskeistä, vahvuusajatteluun pohjautuva lyhytterapia. Käyntien määrä on yksilöllistä. Monille asiakkaille riittää yksikin käynti (esimerkiksi kriisitilasta pois pääsemiseen). Jotkut kokevat tarvitsevansa kaksikymmentä tapaamista. Suurin osa asiakkaista käy vastaanotollani viidestä kymmeneen kertaa. Asiakkaani puhuvat minulle suomea, ukrainaa tai englantia.
 


 

Tarjoan apua nopeasti ja turvallisesti
 

- Etävastaanotto
- Palvelen ilman lähetettä tai diagnoosia
- En kirjoita tietoja arkistoihin, järjestelmiin tms.
- En pyydä henkilötunnusta
- Painotan asiakkaan voimavaroja ja vahvuuksia

 

Räätälöityä terapiaa neurokirjon ihmisille
 

Erikoisosaamiseni on neuromoninaisuuden tunteminen. Tarjoan räätälöityä terapiaa neurokirjon ihmisille, joka pohjautuu neuromoninaisuus-ajatteluun.
 

Työkokemuksen ja koulutuksen avulla hankittu erikoistuminen
 

Psykoterapeuttiset valmiudet, Psykologian perus- ja aineopinnot - 30 op
Jyväskylän yliopisto
 

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja - 30op
Alfa Partners
Ratkaisukeskeinen lyhytterapian koulutus
 

Olen lyhytterapeuttiyhdistyksen jäsen (www.lyhytterapeuttiyhdistys.fi)
 

Sosionomi AMK (210op, valmistuminen syksyllä 2024)
Laurea
 

Palveluhinnasto


Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 45 min
54 EUR
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 60 min
72 EUR
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 90 min108 EUR

 

 

Taina Risto/Helsinki/etä

 

Sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI), kriisityöntekijä ja nuorten aikuisten mielenterveyskuntoutujien ohjaaja, sosionomi (AMK) ja FM. Laillistettu sosiaalihuollon ammattihenkilö.
Otan vastaan sekä työhuoneellani Etu-Töölössä Helsingissä että etänä.
Voit tulla vastaanotolleni muutoskohdissa, masennuksessa, surussa tai uupumuksessa, parisuhteen tai perheen kriisissä. Tietynmittaiseen terapiajaksoon ei tarvitse sitoutua etukäteen.
Vaalin kiireettömyyden tunnetta. Siksi ensimmäinen käynti kestää aina 90 minuuttia (60 minuutin taksalla). Käytän työssäni sekä mindfulnessiin pohjautuvia mielikuvaharjoitteita että kehollisia rauhoittumisharjoitteita.


Ajanvaraus: info@lyhytterapeuttitainaristo.com tai wa-viesti +358 40 167 6848


Lisätietoa minusta: www.lyhytterapeuttitainaristo.com

 

Kaarina  Ronkainen/Vantaa/Myyrmäki

Viihtyisä vastaanottohuone, sekä etäterapia Kaarina Ronkainen / Toivon tulkki

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sosionomi AMK erityisosaamista mm. traumat, ahdistuneisuus, elämän kriisit, nuoret ja vanhemmuus asiakkailla myös mahdollisuus Nada -korva-akupunktiohoitoon.

Ajanvaraus ja yhteydenotot: kaarina.ronkainen@toivontulkki.fi 

040 872 6022 

www.toivontulkki.fi

 


Jasna Sairanen / JS Ohjauspalvelut/ Vihti/ Nummela/Lohja/etävastaanotto


 

Minulla on yli 17 vuoden monipuolinen työkokemus sosiaalialalta eri ikäisten asiakkaiden kanssa työskentelystä. Työurallani olen kohdannut ja auttanut asiakkaita monenlaisissa elämän kriiseissä ja haastavissa elämäntilanteissa. Minulle on terpauttina tärkeää olla aidosti läsnä ja kohdata asiakas empaattisesti ja arvostavasti omana itsenään. Minulla on kyky valjastaa asiakkaan vahvuudet ja voimavarat käyttöön tavoitteen saavuttamiseksi. Vahvuuteni ovat neuropsykiatrinen osaaminen, avarakatseisuus, idearikkaus sekä lempeän rempseä, mutta jämäkkä työskentelytapa. Terapeuttina olen aktiivinen ja haastan asiakasta itseään löytämään ratkaisuja ja uusia näkökulmia. Kannustan asiakasta ja kuljen rinnalla, kun etenemme pienin askelin kohti tavoitettasi. Olen myös armollinen ja ymmärtäväinen, mikäli matkaan tulee mutkia. Uskon, että yhdessä saamme mielen solmusi avattua olivatpa ne isoja tai pieniä! Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan. 


Koulutus:
 

Ratkaisukeskeinen Lyhytterapeutti, Ratkaisukeskeinen Nepsy-valmentaja (neuropsykiatrinen valmentaja), Sosionomi Amk 

Erityisosaaminen: neuropsykiatriset haasteet, lastensuojelu, nuorten mielialaoireet, traumaattiset kriisit ja musiikin terapeuttinen käyttö 
 

 js.ohjauspalvelut@gmail.com
Puhelin: 040 320 5754

www.js-ohjauspalvelut.fi

Ajanvaraus: 

vello.fi/js-ohjauspalvelut

 

Julia Silverio / Etävastaanotto

 

Olen keväällä -23 valmistunut ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti sekä yhteiskuntatieteiden maisteri (YM), jossa pääaineenani oli sukupuolentutkimus. Näiden lisäksi toimin tanssin ja somatiikan kentällä, sekä olen yhden lapsen äiti.

 

Erityisesti toiseuden kysymykset ovat minulle tuttuja ja tärkeitä. Naiseuteen, rodullistamiseen tai sukupuoli-identiteettiin liittyvät aiheet ovat työssäni tuttuja. Turvallisempi tila, antirasistinen ja sukupuolisensitiivinen työote ovat toimintani pohjana, niistä en tingi. 

 

Kiinnostuksen kohteitani ovat lisäksi liike- ja tietoisuustyöskentely, joita saatamme käyttää osana tapaamisia. 

 

Voimme tavata tällä hetkellä vain etätoteutuksena. 

 

Erityisosaamisalueet: toiseus ja antirasismi.
Sähköposti: info@felicious.fi
 www.felicious.fi

 

Krista Sköld/Helsinki

 

Holistista lyhytterapiaa, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60op. Vastaanotto etänä tai livenä Helsingin Töölössä.

 

Tarvitsetko tukea jaksamiseen, omien rajojen tarkasteluun ja asettamiseen, ahdistuksen tai masennuksen selättämiseen? Haluatko eroon haitallisista ajatus- ja käyttäytymismalleista? Onko sinulla paljon unelmia, mutta suunta on vielä epätarkka? Olet paljon enemmän kuin ulospäin näkyy! Heikollakin hetkellä sinussa on valtavasti voimaa. Tätä voimaa pääset hyödyntämään vastaanotollani.

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, mentaalivalmentaja sekä hyvinvointialan yrittäjä. Minulla on 18 vuoden kokemus opettajana ja tällä hetkellä työskentelen vastaanoton lisäks myösi oppilaaohjaajana yläkoulussa. Jooga- sekä rentoutusohjaajana lähestymistapani on lempeän holistinen. Ihmisenä olen empaattinen, avarakatseinen ja positiivinen. 

Asiakkailta olen saanut positiivista palautetta lämpimästä lähestymistavasta, kannustuksesta sekä siitä, että minulle on helppo kertoa vaikeistakin asioista. Kiitosta olen saanut myös monialaisuudesta sekä keho mieli yhteyden kuljettamisesta mukana. Erityisosaamistani ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi, palautuminen ja uni, uupumisesta omaan voimaan kasvaminen, omat rajat,  itseluottamuksen vahvistaminen, ahdistuksen kanssa eläminen, vanhemmuus ja nuoret, uraohjaus sekä omia unelmia kohti kulkeminen. Oman vastaanottoni lisäksi teen yhteistyötä hermostovalmennusyritys Make Sensen kanssa.

 

Sähköposti: info@kristaskold.fi

p. 045 161 1631

@krista.skold

Lue lisää ja varaa aika:  

https://www.kristaskold.fi/

https://makesense.fi/make-sense-lyhytterapia/

 

 

Taina Somppi/Paimio/Varsinais-Suomi/ myös etänä

 

Tarjoan asiakkailleni mahdollisuuden oppia ymmärtämään itseään paremmin ja tekemään parempia päätöksiä tulevaisuudessa, kuten tunnistamaan ja muuttamaan omia ajattelutapojaan.

Autan asiakkaitani löytämään selkeitä ja konkreettisia tavoitteita terapian aikana. Tämä auttaa heitä keskittymään haluttuihin muutoksiin ja työskentelemään niiden saavuttamiseksi.

Tarjoan matalan kynnyksen luottamuksellista tukea ja turvallista ohjausta ihmisille, jotka kamppailevat erilaisten, osin haastavienkin elämäntilanteiden kanssa. Tunnistamalla eri elämäntilanteita ja niiden taustalla olevia juurisyitä luodaan selkeyttä ja perspektiiviä asiakkaan kohtaamiin haasteisiin.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Työnohjaaja, Työyhteisösovittelija, NLP- Practitioner

taina.somppi@jutuksi.fi

040 828 3161

www.jutuksi.fi

 

Piia Sumupuu/Etävastaanotto Sotkamo/Salo 

Piia Sumupuu, Sumupuu Oy 

Olen koulutukseltani mm. ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, yhteisöpedagogi (AMK), kuvataideterapeutti, ekspressiivisen taideterapian ohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja, mindfulness ohjaaja.

Lisätietoa koulutuksistani voi lukea https://sumupuu.fi/

Olen erikoistunut itsemyötätunnon hyödyntämiseen erilaisissa elämäntilanteissa sekä riippuvuuksista toipumisessa. Toimintatapani on traumainformoitu lähestymistapa toipumisorientaation viitekehyksessä. 

Menetelminä käytän tietoista läsnäoloa, itsesäätelytaitojen harjoittelemista neuropsykiatrista valmennusta, taideterapiaa ja erityisesti itsemyötätuntoa. Jos koet kaipaavasi tukea elämän sietämiseen hankalissakin tilanteissa ja jokin näistä menetelmistä tuntuu kutsuvan, ota yhteyttä ja jutellaan lisää. 

Tiedustelut ja varaukset: piia@sumupuu.fi   

0400 428318

sumupuu.fi

 

Mimmi Taajamo/Järvenpää

 

Hei, olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Mimmi Taajamo Järvenpäästä. Olen tehnyt monipuolisen ja pitkän työrupeaman sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan erilaisissa tehtävissä (esim sos-lapsikylässä, päivystyksessä, osastoilla ja neuvolassa sekä ammatillisessa oppilaitoksessa) 

Lyhytterapeutin vastaanottoa pidän Järvenpäässä, toimitila sijaitsee keskustassa, lähellä juna-asemaa joten sinne on helppo tulla myös julkisilla.

Lisää tietoa osoitteessta www.kepeaolo.fi

sähköpostilla mimmi@kepeaolo.fi 

tai numerosta 045 150 9600

 

 

Jaakko Tyni (etävastaanotto / Helsingin alueella metsäkävelyterapia)

Tarjoan matalan kynnyksen keskusteluapua, ja haluan auttaa sinua löytämään selkeyttä ja ratkaisuja haastaviin elämäntilanteisiin.

Kanssani voit turvallisesti pohdiskella ja käsitellä esimerkiksi ihmissuhdeongelmia, henkistä hyvinvointia, itsetuntoa, jännittämistä, vanhemmuutta, parisuhdetta, sinkkuna olemista, työ- ja opiskeluelämän haasteita sekä elämänkatsomuksellisia ja eettisiä kysymyksiä. Löydetään yhdessä uusia näkökulmia ja ratkaisuja, jotka tukevat sinua!

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, teologian maisteri, ja minulla on psykologian perus- ja aineopinnot. Terapeuttina olen läsnä oleva, empaattinen ja ymmärrän ihmiselämän erilaisia tilanteita.

Otan vastaan etänä tai Helsingin alueen metsäpoluilla. Tule juttelemaan, oli kyseessä mikä tahansa huoli tai pohdinta!

Ajanvaraus ja lisätiedot: terapeuttijaakko@gmail.com

 

Eevamaria Halttunen/Tampere/Etä

 

Sosionomi ( AMK), FM, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (  Lyhytterapiainstituutti), auktorisoitu seksuaalineuvoja ja erityistason seksuaaliterapeutti, taideterapiaohjaaja.

Tarjoan yritykseni Ikigaini Oy:n kautta lyhytterapiaa sekä seksuaalineuvontaa ja -terapiaa etänä Teams-sovelluksen välityksellä kuin myös paikan päällä Tampereella. Olen erityisesti keskittynyt elämän kriiseihin, parisuhteen kriiseihin, addiktioihin, ammatillisiin- ja identiteettikriiseihin sekä uupumuksen hoitoon. Toteutan myös erilaisia koulutuksia esim. Myötätunnosta voimaa työyhteisössä, Voimavarat esille ja käyttöön, Sinä ja Minä Autiotalossa ( parisuhteen päivitys yksin tai yhdessä) sekä luennoin mm. seksiaddiktion tunnistamisesta ja hoidosta.

info@ikigaini.fi

puh: 040 1513111

www.ikigaini.fi

 

Pia Meinola/ ViisasMieli- Keskusteluapuna/Naantali

Tarjoan työterveyshoitajan työni ohella iltaisin ja viikonloppuisin keskusteluapua.
Voimme tavata etänä esim TEAMSillä, kotonani Naantalissa tai haluamassasi
paikassa, vaikka kahvikupillisen ääressä. Rennolla otteella, ihminen ihmiselle.


Viitekehyksenä keskusteluissa on tietoisuustaitoihin pohjautuva kognitiivinen
terapia, jossa opit mm. tunnistamaan tunteitasi ja ajatuksia ja niiden vaikutusta
hyvinvointiisi. MBCT (Mindfullness Based Kognitive Therapy) lähestymistavalla on
tieteellisesti tutkittu vaikutus ihmisen hyvinvointiin. 

Voit käydä kurkkaamassa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4756643/


Työtavassani näkyy monenlaiset elämänkokemukset sekä kokonaisvaltainen
ymmärrys ihmisen kohtaamisesta. Toimin työpaikkani päihde -ja
mielenterveysvastaavana. Erityisinä mielenkiinnon kohteina ovatkin
päihdeongelmat, matalat mielenmaisemat sekä paniikkihäiriöt.
Minulla on 40 vuoden kokemus ihmisten kanssa työskentelystä terveydenhuollon
parissa.

Koulutukseltani olen kognitiivinen lyhytterapeutti, psykiatrinen
sairaanhoitaja, Mielenterveyden Ensiapu ohjaaja (Mieli Ry- Suomen
mielenterveysseura https://mieli.fi/) työterveyshoitaja ja terveydenhoitaja
(Ylempi ammattikorkeakoulu tutkinto).
Olen kahden aikuisen tyttären äiti ja kolmen pikkuisen mamma. Harrastan
kesäisin purjehdusta ja auringonottoa ja ”En tee mitään” –tekemistä.
Luonteeltani olen helposti lähestyttävä ja aidosti kiinnostunut ihmisistä.


Ota yhteyttä kotisivuillani;

www.keskusteluapuna.fi 

Tapaamisiin, Pia

 

 

Maija Ikonen - Omin sanoin/Helsinki ja etänä

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja AMK

 

Olen avoin, lempeä ja rohkea kohtaamisen ammattilainen. Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni Helsingin Vallilaan tai etätapaamiseen. Voit tulla joko yksin tai kumppani(e)si kanssa. 

 

Olen työskennellyt erityisesti lähisuhdeväkivallan, tunnetaitojen, omien rajojen, kehotietoisuuden, seksuaalisen haluttomuuden, parisuhteiden vuorovaikutushaasteiden ja eropohdintojen äärellä, mutta autan sinua missä tahansa elämän solmukohdissa. Tarvittaessa työskentelyssä voidaan keskustelun lisäksi käyttää esimerkiksi erilaisia kortteja, kirjoitustehtäviä tai kehollisia harjoituksia. 

Löydät yhteystietoni ja sähköisen ajanvarauksen kotisivuiltani: www.ominsanoin.com  Iiris von Knorring / Terapiland 


Sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI) ja fysioterapeutti (AMK). Tervetuloa vastaanotolleni minkä tahansa muutostoiveen tai haasteen kanssa! Erityisalueitani ovat muun muassa parisuhde, ero ja sinkkuus, vanhemmuus, työelämän haasteet, kuten uupumus, sekä pelot. Olen terapeuttina empaattinen ja erilaisia näkökulmia ymmärtävä. Autan asiakkaitani löytämään omat vahvuutensa ja niiden myötä askeleet kohti tulevaisuuden toiveita. 

Asiakkailtani saamani palautteen mukaan vastaanotoltani lähtiessä mieli on joka kerta valoisampi ja toiveikkaampi kuin tullessa. 

Toimin tällä hetkellä iltaisin ja viikonloppuisin etänä ja sovitusti pääkaupunkiseudulla ja Hangossa. 

Tarjoan myös liikettä ja terapiaa yhdistävää kävelyterapiaa. 

Tiedustelut ja ajanvaraus: terapiland@outlook.com 

Tarina ja lisätiedot: Terapiland.fi


Anniina Lassila/ Etävastaanotto


Olen Anniina Lassila, lyhytterapeutti, sosiaalialan ammattilainen sekä lempeämmän itsensä kohtaamisen tavoittelija. 

Pohjakoulutukseltani olen sosionomi ja työskentelen tällä hetkellä päihdekuntoutuvien vauvaperheiden parissa lyhytterapeutti-yrittäjyyden ohella.

 Lyhytterapeuttina olen rauhallinen ja lempeä. Tavoitteenani on olla ihminen ihmiselle luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Arvojani terapeuttina on lempeys, läsnäolo ja kiireettömyys. Asiakkaan omat tavoitteet sekä toiveet ohjaavat terapiassa käytäviä asioita.

Koulutus: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Sosionomi, Psykoterapeuttiset valmiudet

Sähköposti: lyhytterapeuttianniina@gmail.com

Puhelin: 0407568996

Nettisivut: www.lyhytterapeuttianniina.com


Anniina Niemi / Terapia Mieliksi / Etävastaanotto, Tampere, Kangasala


 Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (60op), yhteisöpedagogi (AMK) ja lähihoitaja. Olen lisäksi viittä vaille valmis sosionomi (AMK). Olen myös NLP Practitioner. Asiakkaan halutessa voimme hyödyntää Neurolingvistisen ohjelmoinnin mielikuvaharjoituksia työskentelyssämme. Pääammatiltani olen kriisityöntekijä ja olen kohdannut työssäni eritaustaisia ja eri tilanteissa olevia perheitä, pariskuntia ja yksilöasiakkaita. Minulta löytyy pitkä historia lasten ja nuorten parissa työskentelystä sekä kokemusta maahanmuuttajatyöstä tulkin välityksellä. Erityisosaaminen: elämänkriisit, masennus, ahdistus, itsetuhoisuus, ihmissuhdeongelmat, kiusaamisilmiö, riippuvuudet, tunnetaidot, itsensä kehittäminen. Työskentelyni on voimavarakeskeistä ja autan sinua löytämään työkaluja sen asian tai ongelman käsittelemiseksi, mikä tällä hetkellä mielen päälläsi on. Olen tukenasi mahdollisten muutosten toteuttamisessa ja autan luomaan ja ylläpitämään hyvää elämää tulevaisuuteesi. Ota yhteyttä minuun sähköpostitse tai puhelimitse, niin mietitään yhdessä, olisinko minä juuri sinun tilanteeseesi sopiva terapeutti. 

Työkieleni on suomi. 

sähköposti: anniina.mieliksi@gmail.com 

puhelin: 045 200 8950 (myös WhatsApp)


Annmeri Helminen/ Hyvän mielen ikkuna/ Akaa, myös etänä


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sielunhoitoterapeutti, työnohjaaja ja sosionomi (AMK) opiskelija (2025). 

Erityisosaaminen: haastavat elämäntilanteet, ahdistus, ihmissuhdeongelmat, lapsiperhe- ja parisuhteen haasteet, tunnetaidot, surutyöskentely, työssä jaksaminen.

Kuljen ihmisen rinnalla elämän vaikeuksissa lempeän myötätuntoisesti, uteliaasti tarkkaillen. Ratkaisukeskeisellä, hyväksyvällä otteella.

Ajanvaraus: vello.fi/hyvanmielenikkuna

Sähköposti: annmeri@hyvanmielenikkuna.fi

Puhelin: 0405159405

www.hyvanmielenikkuna.fi


Simo Lindström/ Helsinki / Etä


Simo Lindström

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

041 548 2630

terapiamuuttumo@gmail.com

https://www.terapiamuuttumo.com/ 


Joanna Lehikoinen/Espoo


Olen mieleltäni ja osaamiseltani kaiken ikäisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä. Työotteeni on kokonaisvaltainen. Näen ihmisen psyko-fyysis-sosiaalisena, oppivana yksilönä.

Koulutukseni ja erikoisosaamiseni;

  • kognitiivisen lyhytterapian opinnot (Integrum 2020 - 2022)
  • psykoterapeuttiset valmiudet 30 op (Integrum 2022)
  • lisäkoulutuksia mm: nuorten masennuksen KKT, CoolKids (ahdistuksen KKT) -koulutuksessa
  • sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja (Metropolia AMK 2015)
  • työterveyshoitaja (Metropolia 2019)
  • tradenomi (ICT) (HELIA 2002)

Päivätyökseni tutkin ja hoidan nuoruusikäisiä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa. Työkokemusta on kertynyt myös mm. äitiys- ja lastenneuvolasta, työterveyshuollosta ja iäkkäiden hoitotyöstä. 


Sähköposti: joanna.lehikoinen@gmail.com
Puhelin: +358 45 204 8332
Nettisivujen osoite:  www.lyhytterapialehikoinen.fi 


Joonas Lehtinen/Salo


Luen ja opiskelen akateemista filosofiaa sekä luen ja tuotan käytännöllistä filosofiaa. Työskentelytapani on erityisesti raittiuteen keskittyvässä päihdetyössä ja läheisen tukemisessa (läheisriippuvuus). Harrastan lukemista, liikunnanohjausta + tuotan filosofiaa edistävää yhdistystoimintaa.

Erityisosaamiseni on raittiuteen keskittyvässä päihdetyössä, sekä päihdesairaan läheisten tukemisessa. Valviran hyväksymä lähihoitaja suuntauksena päihde- ja mielenterveystyö.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60op. 

Kokemusta erityisesti päihdesairauksien parissa työskentelystä.

Sähköposti: joonas.lehtinen88@hotmail.fi

Puhelin: 050 4130108

Toimin sivutoimisesti erityisosaamiseni puitteissa. 

Tapaamiset ovat sovittavissa myös esimerkiksi luontopoluilla.Arianna Marcon / Helsinki/ Etä


Uskalla Kysyä neuvonta- ja terapiapalvelut. 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI), Seksuaaliterapeutti, Seksuaalineuvoja, FM 

Erityisosaaminen; Identiteetti, addiktiiviset käyttäytymiset, seksuaalisuus, monikulttuuriset suhteet. 

Terapia suomeksi, englanniksi ja italiaksi. 

Ajanvaraus: ma. ja pe. 8-19, ti.-to. 16-19, 

Varaukset sähköpostin kautta: arianna.marcon@seksuaalineuvonta.info https://seksuaalineuvonta.info/
Timo Mynttinen/Helsinki


Koulutukseni; Erikoissairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (40op. IASTI-sertifiointi) ja lisäksi lukemattomia mielenterveys- ja päihdetyön koulutuksia ja kursseja. 

Erityisosaamiseni; Psykiatria, Neuropsykiatria ja päihteet. 

Ajanvaraus: Ota suoraan yhteyttä sähköpostilla, nettisivujen ajanvarauslomakkella tai puhelimella. 

Sähköposti: tt.mynttinen@outlook.com 

Puhelin: 040 170 1454 

 https://terapeuttitimomynttinen.webnode.fi/Johanna Nummela, Järvenpää/ myös etävastaanotto


Terapiatalo Aika 

Ajanvaraus : terapiataloaika@gmail.com / p.050 381 2940 

Voit ottaa yhteyttä myös somessa

Instagram @terapiataloaika 

TikTok @johanna.nummela

www.terapiataloaika.fi 

Olen koulutukseltani Ratkaisukeskeinen Lyhytterapeutti (HPI,60op) sekä opiskelen parhaillaan Seksuaalineuvojaksi.

Olen terapeuttina lämminhenkinen, rento ja utelias. Kanssani huomaat ettei ole aihetta josta emme voisi keskustella. Olen opinnoissani syventynyt masennuksen ja ahdistuneisuuden lisäksi moniin muihin mielenterveyden haasteisiin sekä mm. indentiteetin-, minä- ja kehonkuvan haasteisiin ja niiden vahvistamiseen, seksuaalisuuden monimuotoisuuteen, pari- ja perhesuhteisiin, arjenhallintaan, vanhemmuuden tukemiseen ja stressinhallintakeinoihin.

Pohditko lyhytterapian sopivuutta? Minulta voi varata ilmaisen 15min puhelinkonsultaation.

Täällä ollaan, sinua varten. 


Aino Salmi / Holistista Hyvinvointia / pääkaupunkiseutu / etävastaanotto


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Mindfulness ohjaaja CFM, oikeustieteen maisteri, hallintotieteen maisteriPsykologian perus- ja aineopinnot 2021/22, vinyasa ja yin joogaohjaaja

Terapeuttina olen aktiivinen, läsnäoleva ja myötäelävä. Otteeni ja lähestymistapani on kuunteleva, arvostava, hyväksyvä, kokonaisvaltainen ja asiakaslähtöinen. Vuorovaikutus, ymmärretyksi ja hyväksytyksi tulemisen kokemus on minulle työssäni ensiarvoisen tärkeätä. 

Erityisosaaminen: stressi ja uupumus, työssäjaksaminen, ahdistuneisuus, voimavarakeskeinen työskentely, tietoisuus- ja läsnäolotaidot, itsetuntemus, itsemyötätunto, arvotyöskentely, elämänkriisit ja vuorovaikutustaidot.

Tiedustelut ja ajanvaraus: 

holististahyvinvointia@gmail.com, whatsupp: 044-351 8658 (Aino Salmi)


Anu Ruotsalainen / Kasvun dialogi/ Etävastaanotto


Haluan, että voit hyvin <3. Tämä on minun tavoitteeni. Lupaan tehdä parhaani, että tavoite toteutuu.

Terapeuttina ja valmentajana erityisesti haluan kantaa mukanani toivoa ja valaa siitä pohjan koko prosessille. Pysähtyä uteliaasti sen ääreen, missä nyt ollaan. Katsoa elämää läsnä ollen, lempeästi ja ennen kaikkea turvallisesti. Etänäkin voi päästä lähelle!

Erityisesti osaamistani ovat elämän muutostilanteet ja kriisit. Myös mielenterveyden haasteet, kuten uupumus, ahdistus, paniikkihäiriö sekä sosiaalisten tilanteiden pelko ovat minulle aiheita, joiden parissa tunnen, että minulla on annettavaa. Työskentelyni on hyvin asiakaslähtöistä ja yksilölliset tarpeet huomioiden. Hyödynnän työskentelyssä erilaisia ratkaisukeskeisiä sekä myötätuntokeskeisiä lähestymistapoja, myös NLP:tä ja EFT Tappingia.

Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri, sertifioitu ( IASTI) ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, NLP Master Practitioner ja EFT Tapping Practitioner/ tunnetaito-ohjaaja. Lisätietoa minusta ja palveluistani löytyy verkkosivuiltani.

Otan vastaan etänä Lämpimästi tervetuloa ilmaiselle etätutustumiskäynnille ( 30 min). Tutustutaan puolin ja toisin ja katsotaan olisinko minä juuri se ihminen sinulle, joka voisi olla sinulle tueksi ja avuksi.

Ota yhteyttä:
anu@kasvundialogi.fi
www.kasvundialogi.fi
p. 040 1410575

Merja Pellikka / Vantaa, Kerava, Tuusula, Helsinki, Espoo, Järvenpää, voidaan järjestellä lähitapaaminen /  etä.


Kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja ja lyhytterapeuttiopiskelija (valmistuminen 5/22). 

Terapeutin työhuone tarjoaa:

- Ratkaisukeskeinen kuvataideterapia

- Neuropsykiatrinen valmennus 

- Lyhytterapia 

Näitä voidaan yhdistellä tarpeen mukaan ja räätälöidä juuri Sinun tarpeesi mukaista toimintaa. 

Erityisosaaminen: lapset ja nuoret, vanhemmuus, nepsyvanhemmuus, nepsy-valmennus ja sen yhdistäminen terapeuttiseen toimintaan, HSP-osaaminen (Highly Sensitive Person), itsetuntemuksen ja minäkuvan vahvistaminen, voimavarojen ja vahvuuksien löytäminen ja käyttöönotto, tunnelukkojen työstäminen, ahdistavien tunteiden käsittely ja oppimisen tukeminen (taide)terapeuttisin menetelmin. 

merja.pellikka1@gmail.com

@kuvataideterapeutin_tyohuone

HELSINKI

Hanna Burman / Aitoa Elämää / Helsinki / Etä


Pidän vastaanottoa Helsingin Punavuoressa, mahdollisuus myös etävastaanottoihin. 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, terveydenhoitaja/sairaanhoitaja YAMK (valmistun ylemmästä ammattikorkeasta 05/2023), lähihoitaja (mielenterveys- ja päihdetyö). Yli 13 vuoden kokemus psykiatrian alalta, päihdehuollosta sekä lastensuojelusta. Hyvinvoinnin edistäminen ja elämänhallinnalliset haasteet ovat erityisen lähellä sydäntäni. Jag betjänar även på svenska! 

s-posti: hanna.aitoaelamaa@gmail.com

p. 045 267 2330

Paula Ikonen / Yhteystaito


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, kasvatustieteiden maisteri, Results Coach, työelämäntaitojen valmentaja.
Työskentelyssä kanssani heijastuvat hyväksyntä ja arvostus, utelias avoimuus mahdollisuuksille sekä myönteisiä näkökulmia avaava "ilosofia". Parasta mitä voin sinulle antaa, on että löydät yhteyden aitoon itseesi ja kohdistat energiasi sellaiselle työlle ja elämälle, josta saat voimaa. 
Sähköposti: info@yhteystaito.fi
Puhelin:  04578724227
https://www.yhteystaito.fi/ihmiseltä-ihmiselle


Minna Jantunen / Mielen Momentum 


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti- ja reteaming-valmentajaopiskelija (valmistuminen 06/2023), Sosionomi (YAMK), lasten- ja nuorten erityisohjaaja, Toimiva lapsi ja perhe-kliinikko. 

Minulla on erityistä osaamista nuorten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Erityisosaamisalueina ovat mm. vuorovaikutukseen liittyvät haasteet, itsetuntoon liittyvät haasteet, vanhemmuus ja sen tukeminen sekä parisuhdehaasteisiin sekä seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Minulla on osaamista ja kokemusta erityisesti nuorista, joilla on ahdistuneisuutta, masennusta erilaisine oireineen (viiltely, itsensä vahingoittaminen, syömiseen liittyvät pulmat, päihteiden käyttö ym.). Teen terapiatyötä yksilöiden, perheiden, pari- ja monisuhteessa olevien sekä ryhmien kanssa. Olen vetänyt pitkään erilaisia ryhmiä (suljetut ja avoimet). Lisäksi tarjoan työnohjauksellista sparraamista. Minun kanssa voi myös käydä lyhyitä oman elämän tavoitteiden kirkastamiseen liittyviä keskusteluja. 

Sähköposti: mielenmomentum@gmail.com, Puhelin: 044 3719131

Miia Joensson 


Toimin pääkaupunkiseudulla. Olen terveydenhoitaja/sairaanhoitaja AMK, ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttiopiskelija, valm. 4/22.
Sähköposti: miia.joensson@gmail.com 
Puhelin: 0401207735

Iina Järvi / Lyhytterapiakeskus Helsinki Oy


Lyhytterapiakeskus Helsinki Oy 
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, KM, erityisopettaja ja ammatillinen opettaja.
Lasten, nuorten, vanhemmuuden ja perheen tukeminen, sijaisvanhempien ja sijoitettujen lasten vanhempien tukeminen. Perhe- ja parisuhdeväkivaltaa kokeneet naiset.
Sähköposti: iina@lyhytterapiahelsinki.com
Puhelin: 050 599 6555 
www.lyhytterapiahelsinki.com

Tiina Järvikangas / Helsinki


Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti sekä kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja. Työskentelyotteeni on ratkaisukeskeinen ja koen itsetuntemuksen sekä mielen hyvinvoinnin vahvistamisen olevan tärkeitä elementtejä hyvinvoinnin tukena läpi elämän.

Terapiatyö ja ihmisten ratkaisukeskeinen tukeminen inspiroivat minua päivittäin ja koenkin tärkeäksi olla asiakkaideni kasvumatkoilla mukana yhtenä tärkeänä toivon ylläpitäjänä. 

Kasvatustieteen maisteri, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Luokanopettaja       , Erityisluokanopettaja, Erityisopettaja, Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, Reteaming valmentaja, Suomalainen Eroseminaari koulutus -syksy 2022

Erityisosaamiseni liittyy vahvasti neuropsykiatrisiin häiriöihin, ADHD ja autismi kirjo, parisuhdeongelmat, eroterapia, persoonallisuushäiriöt, ihmissuhdeongelmat, itsetuntemus, muutokset, resilienssin kohentaminen, psyykkisen hyvinvoinnin osa-alueet, kasvatuspulmat sekä oppimisen - että elämänhallinnan haasteet.

terapiatoive@gmail.com
www.toive.net, IG @terapiatoive

Maria Kiikka 


Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työkykykoordinaattori, nlp-practitioner ja kasvatustieteen maisteri. Olen toiminut yli 10 vuoden ajan luokanopettajan ja erityisluokanopettajan moninaisessa toimenkuvassa. Minulla on myös työkokemusta uravalmennuksesta ja työkykyyn liittyvistä asioista. Autan asiakasta pohtimaan ja käsittelemään koko elämänkirjon asioita, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Minulle on ensiarvoisen tärkeää, että asiakas kokee vuorovaikutussuhteemme toimivaksi ja tuntee tulevansa kuulluksi. Sähköposti: maria@mariakiikka.fi
Ajanvaraus: https://valitseterapia.fi/terapeutit/maria-kiikka
Puhelin: 0408430571
 mariakiikka.fi

Anne Korpi


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työnohjaaja-konsultti, työyhteisösovittelun erityisosaaja.
Defusing- ja debriefing-ohjaaja, valmentaja.
Erityisosaaminen: parisuhdeongelmat, perhe- ja lähisuhdeväkivalta, kriisityö, surutyöskentely, vanhemmuuden tukeminen, lasten ja aikuisten masennus ja ahdistus. Kohderyhminä: yksilöt, pariskunnat, ryhmä- ja työyhteisöt. 
Voin tulla myös asiakkaan luo. 
Sähköposti: anne.korpi@ancor.fi
Puhelin: 040 555 0325  
 www.ancor.fi

Ada Kotilainen / Helsinki / Etävastaanotto


Olen lämmin ja empaattinen terapeutti, ja kohtaan asiakkaani tasavertaisesti hyväksyvässä ilmapiirissä. Saamani palautteen mukaan minulle on helppo puhua vaikeistakin asioista ja herätän luottamuksellisen tunteen, että minulle voi kertoa kaikesta.Terapiatyöskentely on kanssani yhteistä tutkimista, jossa asiakkaan kokemusmaailma on keskiössä. Työotteeni nojaa asiakkaan vaikutusmahdollisuuksien ja voimavarojen löytämiseen, sekä niiden hyödyntämiseen kun etenemme kohti asiakkaan määrittelemää terapiatavoitetta.

Olen sosiaalipsykologi (VTM), ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Erityisosaamiseni on elämänhallinta, itsetunto, ahdistus, uupumus, suru, vuorovaikutustaidot

Lähivastaanotto Helsingin Töölössä / Etävastaanotto

Tiedustelut ja ajanvaraus: ada.kotilainen@gmail.com, p. 040 964 0055 (myös WhatsApp)

Ansa Lybeck


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, terapia istuntoina tai kävelyterapiana.
Koulutettu hieroja, erikoistunut manuaalisiin kivunhoidollisiin menetelmiin.
Sähköposti: ansaitsen@gmail.com
Puhelin: 050 369 2537
www.ansaitsen.com

Kirsimarja Monto-Puusti/ Ajatustila


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelija , sosionomi (AMK), sosiaalipsykologian ja yhteiskuntatieteiden opintoja, JET-ym. johtajuuskoulutusta, monikulttuurisuus- ja coaching-opintoja.
Yksilö- ja parisuhdeongelmat, vanhemmuuden tukeminen. Erityisosaamisalueena kahden kulttuurin yhteensovitteluun ja paluumuuttoon liittyvät kriisit, työyhteisöjen ja esimiestyön tukeminen. Työkielet suomi ja englanti.
Vastaanotto Kalasatamassa. Osoite: Lautatarhankatu 6 (Lindström Talo)
Sähköposti: kmp@ajatustila.fi
Puhelin: 050 5299 532
www.ajatustila.fi

Anne Mustala

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja monipuoliset metodit omaava kehon&mielen rentoutusohjaaja.  Etävastaanotto.
Sähköposti: anne.mustala@easylife.fi
Puhelin: 0400 612 201
www.easylife.fi

Sari Repo

Ratkaisukeskeinen Lyhytterapeutti
Erityisosaaminen: Seksuaalikasvatus, parisuhdeongelmat ja 
persoonallisuushäiriöisten uhrien tukeminen.
Puh: 040 373 0681
Sähköposti: sari.repo@welho.com


Mia Sabelli-Marjosola (lähivastaanotto ja etä)

Kognitiivinen lyhytterapeutti

Psykologian opiskelija, Pedagoginen pätevyys, johtamiskoulutus

Nuoret, pariskunnat, ura, masennus, suru, sosiaaliset pelot, narsismin uhrit, uupuminen, stressi, unettomuus.

Ajanvaraus sähköpostilla.

Tarjoan maksuttoman puolen tunnin kartoituspuhelun. 

Sähköposti: mia@mielenvalmentaja.fi 

Puhelin: 0503261963 

www.mielenvalmentaja.fiKatri Savolainen / 25. tunti / Helsinki ja ETÄ

”Mielestäni mielen huoltamisen tulisi olla yhtä arkipäiväistä kuin kuntoilun ja salilla käymisen.”

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, parilyhytterapeutti ja kertaterapeutti. Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sosiaalipsykologi, valtiotieteiden maisteri ja sosionomi. Olen myös neuropsykiatrinen valmentaja (ADHD/ADD, autismikirjo, Tourette).

Olen Valviran laillistama sosiaalihuollon ammattihenkilö (julkiterhikki.valvira.fi) sekä suorittanut psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot. Olen kouluttautunut hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) menetelmien käyttöön sekä käynyt lukuisia erilaisia koulutuksia, kuten kriisi-interventiokoulutuksen.

Mielestäni jokainen tarvitsee elämäänsä mielen hyvinvointiin erikoistuneen ammattilaisen, jonka kanssa jakaa elämän mukanaan tuomat haasteet ja karikot. Yritykseni nimi 25. tunti®️ tulee omasta mielen hyvinvoinnin filosofiastani. Uskon nimittäin, että jos ihminen huoltaa mieltään säännöllisesti, hän saa vuorokauteensa yhden ylimääräisen tunnin. Tuo tunti tulee siitä kokemuksesta, että päivään saa mahtumaan enemmän itselle merkityksellisiä asioita, kun mieli on tasapainossa ja voi hyvin.Kun mielesi on rentoutunut, pystyt keskittymään kokonaisvaltaisesti käsillä oleviin tehtäviisi sekä olet aidosti läsnä. 

Et tarvitse kriisiä voidaksesi tulla tapaamaan minua. Mikään asia ei ole liian pieni tai merkityksetön jakaa se yhdessä. Jaettu taakka on aina pienempi kantaa. 

Minulle on tärkeää, että sinulla on luonani hyväksytty ja turvallinen olo. Keskustelumme ovat aina täysin luottamuksellisia,  ja olen vaitiolovelvollinen. Terapiassa ei ole asioita, joista ei voi puhua.

Terapeuttina minua on kuvailtu empaattiseksi mutta jämäkäksi sekä helposti lähestyttäväksi. Työotettani on kuvailtu lempeäksi ja kokonaisvaltaiseksi. Olen aidosti kiinnostunut asiakkaistani, ja heittäydyn rakastamaani työhön koko sydämelläni.

Erityisosaaminen 

Olen erikoistunut toiminnallisiin riippuvuuksiin, kuten raha- ja digipeliriippuvuuksiin. Olen auttanut rahapeliriippuvaisia ja heidän läheisiään sekä ammattinsa puolesta rahapeliriippuvuuden kanssa tekemisissä olevia Peliklinikalla Helsingissä.

 Olen Lyhytterapeuttiyhdistys ry:n varapuheenjohtaja 2024. 

www.25tunti.fi 

Katri@25tunti.fi 

041 317 5578 

IG @25tunti_katrisavolainen


Leena Seise

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
Siilitie 4 c
Puhelin: 045 222 6928
www.terapia.seise.org

Päivi Tabell / Lempeä ajatus / Helsinki


Valmistun ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi 5/22. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, sosionomi (AMK), seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, mindfulness-tunnetaitovalmentaja, positiivisen psykologian asiantuntija sekä olen käynyt HOT (Hyväksymis- ja omistautumisterapia) - matriisi asiakastyössä menetelmäkoulutuksen. Psykofyysisen psykoterapian peruopinnoista valm. 12/21. Asiakassuhteessa pyrin aina luomaan avoimen ja luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen, jossa asiakas on oman elämänsä asiantuntija(!). 

Olen myötätuntoinen ja huumorintajuinen, mutta silti en pelkää nostaa esiin tai kuulla vaikeitakaan asioita. Kanssani on kuulemma turvallista sekä rentoa työskennellä. 

paivi@lempeaajatus.fi 045 256 7124 Museokatu 44, HKI & etäHelena Tahvanainen/ Helsinki ja etä


Helsinki (Vastaanotto Kannelmäessä, mahdollisuus liikkua pääkaupunkiseudulla)  

Ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, fysioterapeutti ja Voimauttava valokuva -menetelmäosaaja.  Sielunhoidon peruskurssi.  Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (5/23).

Erityisosaaminen: Elämän erilaiset haasteet ja kasvukivut.  Itsen ja unelmien  etsiminen. Vanhemmuus, ihmissuhdekysymykset ja vuorovaikutustaidot.  Rentoutuminen, kehotietoisuustaidot ja fyysisen kivun kanssa pärjääminen.  Kuva ja valokuva tietoisuuden lisääjinä sekä parantumisen katalysaattoreina.  Asiakkaan niin toivoessa myös sielunhoidollinen (kristillinen) näkökulma.

Elämänkokemuksen myötä osaan kohdata lempeästi eri tilanteissa olevia. Haluan rohkaista ja tukea ihmisiä löytämään aidon itsensä ja unelmansa, ja saamaan sitä kautta tyytyväisyyttä elämäänsä.  Oma unelmani on, että saataisiin katkaistua sukupolvelta toiselle siirtyneitä haitallisia toimintamalleja ja vapautua elämään tässä ja nyt.

Sähköpostiosoite: terapiarthelena@gmail.com 

Nettisivut: terapiart.fi

Kirsti Tanskanen / Lyhytterapiahuone Helsinki


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, filosofian praktikko
Hitsaajankatu 6, 00810 Helsinki
Puhelin:  045 225 6566
lyhytterapiahuone.fi

Satu Tillaeus / Helsinki / etä


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, kasvatustieteen maisteri, erityisluokanopettaja, ammatillinen erityisopettaja Erityisosaamiseni liittyy lasten ja nuorten haasteisiin, vanhemmuuteen, parisuhteisiin, päihteisiin sekä masennukseen ja ahdistukseen. Minulle on tärkeää, että sinä tulet kuulluksi ja etsimme yhdessä työkaluja ja ratkaisuja haasteisiisi. Asioilla on taipumus järjestyä!

 Ajanvaraus: satutillaeus.fi 

 satu@satutillaeus.fi , p. 044 3300 361, www.satutillaeus.fi

Teija Turunen / Terapia ja Sovinta


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ratkaisukeskeinen sovittelija, työsuojelukonsultti ja erikoissairaanhoitaja.

Erityisosaamisenani on hankalat ja pitkittyneet eroprosessit, lähimmäisten välillä tapahtuvat ristiriidat ja konfliktit, kuten perinnönjakoon, sukupolvenvaihdoksiin liittyvät sekä nuorten aikuisten itsenäistymiseen liittyvät ristiriidat ja konfliktit.

Lisäksi olen perehtynyt työpaikka- ja koulukiusaamisesta johtuvien ongelmien läpikäymiseen ja niistä toipumiseen.

Sovittelukoulutukseni pohjautuu restoratiiviseen oikeuden ja ratkaisukeskeisen lyhytterapian viitekehyksiin. Usein ihmisen oma mieli on suurin haastaja, jolloin sovittelijan taidoista ja osaamisesta on iloa ja hyötyä.

Ajanvaraus ilmaiseen tutustumispuheluun ja vastaanotolleni Töölössä tai etänä:

https://vello.fi/terapiajasovinta/

Sähköposti: teija.k.turunen@elisanet.fi

Puhelin: 040 503 9346

www.terapiajasovinta.fi


Kirsi Valto

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työnohjaaja, organisaatiokonsultti, KM.
Pitkä kokemus henkilöstöjohtamisesta ja työelämäkysymyksistä. Monipuolinen elämänkokemus tuo syvyyttä myös ymmärtää erilaisten elämänvaiheiden tuomien haasteiden työstämistä.
Vastaanottotilat Pasilassa.
Sähköposti: kirsi@kirsivalto.fi
Puhelin: 040 767 6884
www.kirsivalto.fi


Aino Viitanen / Tunnetaitola Kuura,

Helsinki/ Etä

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti sekä tunnetaito-ohjaaja. Toimin myös tunnetaitokouluttajana ja koulutan perusopetuksen sekä varhaiskasvatuksen henkilöstöä tunnetaidoista. Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja toiminut opettajana vuodesta 2008. 

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiatyössä minulle on erityisen tärkeää, että asiakas tulee kuulluksi ja nähdyksi sekä tuntee olonsa hyväksytyksi.  Kuuntelen tarkasti, mitä asiakas tuo keskusteluun, olen vahvasti läsnä ja toimin lempeänä empaattisena peilinä.


Huomaan herkästi hyvää sekä luon toivoa asiakkaan tavoitteen saavuttamiseen. Hyödynnän työskentelyssä ratkaisukeskeisen lähestymistavan lisäksi tunnetaito-osaamistani ja työskentely sisältää usein keskustelun lisäksi asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan erilaisia tunnetaitoharjoitteita. Lyhytterapeuttisessa keskustelussa asiakas saa lisäksi samalla tietoa tunteista, niiden synnystä, erilaisista tunteen säätelykeinoista sekä tunteiden takana olevista tarpeista.


Tutkaillaan yhdessä elämäsi tilanteita, risteyskohtia, kriisejä ja pulmakohtia uusista näkökulmista. Autan sinua löytämään piilossa olevia voimavaroja ja vahvuuksia sekä valjastamaan niitä käyttöösi pulmia ratkaistaessa.


Erityisosaaminen: tunnetaidot, tunteiden säätelyn haasteet, vuorovaikutus, lapset, nuoret ja perheet, kriisit, elämänmuutokset, pelot, stressi, jännitys
Ole yhteydessä, niin sovitaan ensimmäinen tapaaminen!

aino.viitanen@tunnetaitola.fi
Mia Viita

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja valmentaja, humanitaarisen työn erityisasiantuntija, koulutettu neuvottelija sekä kulttuuriantropologi (FM)

Kansainvälisyys ja kulttuurisensitiivisyys ovat olennainen osa minua, asuttuani ja työskenneltyäni kolmessatoissa eri maassa. Sopeutumiskysymykset, muutosprosessit sekä uudet alut ja loput ovat minulle tuttuja asiayhteyksiä. Ammennan työssäni useasta viitekehyksestä (ratkaisu- ja voimavarakeskeisyys, logoterapia, NLP) sekä hyödynnän erittäin kansainvälistä kokemus- ja työhistoriaani, joka kattaa monipuolista kohtaamistyötä myös kriisi- ja traumatilanteissa. Vahvuusalueitani ovat mm. vuorovaikutustaidot, monikulttuurisuus, empaattinen johtajuus sekä resilienssiin, traumatyöskentelyyn ja myötätuntouupumukseen liittyvät kysymykset. Vankka kokemuspohja monikulttuuristen osaajatiimien esihenkilönä on hionut taitojani valmentaa ihmisiä myös työyhteisöissä. Terapiassani suuntaudutaan tavoitteisiin, edistymiseen ja muutokseen.

Vastaanotto Ullanlinnassa Helsingissä sekä etänä. Työkielinä suomi, englanti, ranska.   

Puhelin: 0400 972327 
Sähköposti: viitamiak@gmail.com
 www.miaviita.net

Mirja Virta

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, kriisityöntekijä, sosiaalikasvattaja. Traumapsykoterapeuttikoulutuksessa (otan myös koulutusasiakkaita).
Erityisosaamista: Perhe- ja lähisuhdeväkivalta, parisuhdeongelmat, kriisityö, surutyöskentely.
Sähköposti: mirja.virta@suomi24.fi
Puhelin: 044 386 2447 (tekstiviesti)


Marjo Vuorinen / Better Days Oy – Parempia päiviä (työ)elämään!/Helsinki

Koulutus: FM, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja valmentaja. Esihenkilöiden ja johdon työnohjaaja (STOry) sekä Reteaming Coach. 

Better Daysin perustaja ja omistaja. Ammattikirjoittaja. Minulla on myös johtamistaidon erikoisammattitutkinto (muutosjohtaminen) ja vuosien esimies- ja johtajakokemus. 

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni Munkkiniemeen! 

Tarjoan vuosien kokemuksella matalan kynnyksen terapiaa ja keskusteluapua sinulle, jolla on voimat vähissä, elämä solmussa kotona, töissä, parisuhteessa tai itsesi kanssa.  

Ajanvaraushttps://www.betterdays.fi/ajanvaraus/

Vastaanotto: Munkkiniemen puistotie 2, Helsinki. Loistavat liikenneyhteydet.
Sähköposti: marjo.vuorinen@betterdays.fi

Puhelin: 0400 184 956

www.terapeuttisi.fi ja https://www.betterdays.fi/


Vuorinen Kirsi/ Vihti/Riihimäki/ Etä


Kirsi Vuorinen/Vuorikide Hyvinvointipalvelut Kognitiivisen lyhytterapeutin pätevyys, Psykoterapian valmentavat opinnot, Neuropsykiatrinen valmentaja ja täydennyskoulutus yht. 35 op., erityisopettaja, ohjaustoiminnan artenomi (AMK) pääaineena terapeuttistavoitteinen ohjaustoiminta, Brain Relief syvärentoutushoitaja. 

Omaan kokemusta erilaisten neurokirjon asiakkaiden ja psyykkisiä haasteita omaavien kehitysvammaisten parissa työskentelystä sekä terapian että valmennuksen keinoin. Työskentelen ja kohtaan luontevasti eri ikäisiä asiakkaita. Saan hyvää palautetta kohtaamis- ja lähestymistavastani niin lapsilta, nuorilta kuin eri ikäisiltä aikuisiltakin asiakkailtani. Terapiasuuntaukseni on kognitiivinen, sujuvasti sovellan kaikkea aiempaa osaamistani yksilölähtöisesti mm. taiteen harjoituksia terapian keinoina. 

Ajanvaraukseen löytyy linkki nettsivustoltani tai https://www.vuorikide.fi/ajanvaraus

Kirsi Vuorinen@vuorikide.fi 041 315 5412 

https://www.vuorikide.fi/


Johanna Väänänen,  Helsinki/etävalmennus


Olen työhyvinvointivalmentaja,  Ratkaisukeskeinen Coach ja Lyhytterapeutti.  Pohjakoulutukseni on liikunnan -ja hyvinvoinninalalta.

Katson ihmistä aina kokonaisuutena ja vastaanotolleni voi tulla hyvinkin erilaisten elämänsolmujen kanssa. Pyrimme yhdessä löytämään ratkaisut parempaan tulevaisuuteen.

Olen valmentanut nuoria, aikuisia, johtoa-ja esimiehiä, syömishäiriöistä masennukseen/uupumukseen. Haluan ja toivon voivani auttaa juuri Sinua matalallakin kynnyksellä.

Liikun helposti ympäri pk-seutua ja toimin myös etänä.

lifestylefitjohanna@gmail.com 

+358405750072


Kaisa Yletyinen/Etävastaanotto 


Terapia- ja konsultointipalvelut Kaisa Yletyinen 

Lyhytterapeutti, Organisaatiokonsultti, TM 

Erityisosaaminen; Olen ihmiselämän rinnalla kulkemisen ja kuuntelemisen ammattilainen. Työotteeni on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen. 

Kanssani voi keskustella kaikenlaisista aiheista, mukaanlukien myös elämänkatsomukselliset ja eettiset kysymykset. 

Vahvistetaan yhdessä sisäisiä voimavarojasi ja etsitään vastauksia ja ratkaisuja sinulle ajankohtaisiin kysymyksiin. 

Ajanvaraus sähköpostitse: kaisa.yletyinen@gmail.com 

www.terapiajakonsultointipalvelut.com

ESPOO

Vanessa Fuller | Espoo - Etävastaanotot


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, viestinnän ammattilainen ja artisti.


Ratkaisukeskeinen terapia on matalan kynnyksen terapiaa, jossa keskitytään sinun nykytilaasi sekä tulevaisuuden tavoitteisiisi.

 
Terapiatapaamisessa olen matkallasi mukana, ja autan sinua löytämään omat vahvuutesi, sekä valmiudet erilaisten ongelmakohtien selvittämiseen. Monesti oikeanlaisen ratkaisun löytäminen johonkin ongelmaan tänään, auttaa myös tulevien haasteiden selvittelyssä ja ratkaisemisessa myöhemmin. 


Ammennan terapeutin työhöni kokemuksia ja oppeja oman elämäni varrelta. Olen läsnä, kuuntelen ja arvostan sinua. Arvostan näkemyksiäsi ja kokemuksiasi, toiveitasi ja haaveitasi. Tule luokseni etänä missä elämäntilanteessa tahansa, mistä päin maailmaa tahansa. Istahdetaan hetkeksi yhdessä etänä, ja edetään pienin askelin. Minulla on aito halu auttaa ja olla läsnä. 


Lisätietoja & ajanvaraus: www.concilia.fi

Seuraa myös Instagramissa: www.Instagram/Concilia


Niina Mäkelä / Espoo / Etä


Kognitiivinen lyhytterapeutti (valm. -22), Psykofyysinen fysioterapeutti, Positive Psychology Practitioner, LCF Life Coach®.

Olen erikoistunut erityisesti jaksamisen pulmiin, uupumukseen ja stressinhallintaan. Yhdistän terapiaan myös kehollisia menetelmiä kuten läsnäolo- ja vireystilan säätelyharjoituksia.
Yhteystiedot ja ajanvaraus: www.niinamakela.fi
Vastaanotto etänä ja Espoon Järvenperässä Auroran Taukotilalla.

Outi Olkkola / Idustamo Oy / Espoo / Etä


Espoo Outi Olkkola / Idustamo Oy Kognitiivinen lyhytterapeutti, valm. 9/2023. Sosionomi (AMK) -opiskelija, arvioitu valmistuminen 2023. DiaSek 2022-23. KTM (johtaminen ja organisaatiot). Systemic business coach. Työnohjaaja STOry. Lisäksi sosiaalipsykologian perus- ja aineopinnot (60 op) ja psykologian perusopinnot (15 ov). 

Erityisosaaminen: Vaikeat elämäntilanteet, myös työelämässä ja työssä näyttäytyvä kuormitus ja uupuminen. Integratiivinen työskentelyote (kognitiivinen, psykodynaaminen). Työnohjaus. 

Otan vastaan Espoon Niittykummussa (Kappelikuja 6 B, Espoo) sekä etätapaamisena. Ajanvaraus puhelimitse tai sähköpostilla. outi.olkkola@idustamo.fi  p.050 516 6809, www.idustamo.fi


Tuomas Piippo / Terapiakota / Espoo / Etä


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sairaanhoitaja (AMK), mielenterveys- ja päihdehoitotyön erikoistumisopinnot. Erityisosaamisena ahdistuksen, masennuksen ja elämänkriisien tuomien haasteiden kanssa työskentely sekä päihderiippuvuuksien tuomat haasteet. Etäterapia ja kotikäynnit mahdollisia. 
Sähköposti: tuomas.piippo@terapiakota.fi 
Puhelin: 044 244 8472 
www.terapiakota.fi


Silva Puukko/Espoo

Syynapsi terapia Koulutus: -Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

 -Psykoterapeutti-opiskelija , Psykoterapeuttiset perusopinnot 30op 

- Kätilö -Sairaanhoitaja

Omaan vahvaa kokemusta ahdistuneisuuden, huoliajatusten ja pelkotilojen parissa työskentelystä. 

Erityisosaamistani on myös synnytykseen (synnytyspelko ja synnytystrauma), raskauteen ja vanhemmuuteen liittyvät teemat. Terapeuttina suhtaudun työni laatuun kunnianhimoisesti ja kohtaan asiakkaani lämpimän kunnioittavasti.

Pääsääntöisesti etävastaanotto. 

Ajanvaraus: s-posti/tekstiviesti 

silvapuukko@hotmail.com 

040-9305849 

Lämpimästi tervetuloa!

Anni Rysti Espoo


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, psykoterapeuttiset valmiudet, RE-sielunhoitoterapeutti, lasten ja nuorten erityisohjaaja Olen erikoistunut pitkäaikaisten traumojen ja mielenterveyshäiriöiden hoitoon. Vastaanotolleni olet tervetullut tietenkin myös minkä tahansa akuutin kriisin tai pulman kanssa. Myönteinen tulevaisuuteen katsova ratkaisukeskeinen työtapani sopii moniin tilanteisiin. Minulla on yli 30 vuoden kokemus erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Lisäksi minulla on valmius käsitellä hengellisiä kysymyksiä asiakkaan niin halutessa. 

anni.rysti@gmail.com 
Puhelin: 045 8742405


Hanna Salomaa


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sosionomiopiskelija.
Erikoistunut ihmissuhdeongelmiin, kiusaamiseen ja persoonallisuushäiriöisten uhrien voimaannuttamiseen.
hanna.salomaa@pilkilo.fi
050 330 0698

VANTAA

Arja Dahlberg / Terapiamedal


Ratkaisukeskeinen lyhyterapeutti
Neuropsykiatrinen valmentaja (Nepsy)
Valmennusta, ohjausta, terapiaa matalankynnyksen palveluna myös kävelyterapiaa (walk & talk), kotikäynnit sekä etävastaanotto.
Erityisosaaminen nuoret ja nuoret aikuiset, perheet. 
terapiamedal@gmail.com
045 7834 1102
https://www.terapiamedal.fi/


Titta Laaksonen / Terapia Pihlapuu


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, sairaanhoitaja.
Ajanvaraus ark. klo 15–19 puhelin  045 217 3115
Muina aikoina sähköpostilla terapia.pihlapuu@gmail.com

HARJAVALTA

Darja Mäntyniemi/Pori


Takanani on pitkä ja monipuolinen työura sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla. Työssäni olen kohdannut elämänkaaren eri vaiheissa olevia ihmisiä.  Monipuoliseen koulutukseen ja -työkemukseen perustuen voin huomioida kokonaisvaltaisesti tilannettasi ja mahdollisia muita palvelutarpeitasi liittyen hyvinvointiisi. 

Elämään liittyvät haastavatkin asiat, kuten sairaudet ja riippuvuudet, ovat monin osin työni kautta tulleet tutuiksi. Ihminen on fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kokonaisuus. Olen helposti lähestyttävä, iloinen ja motivoiva.


Koulutukseltani olen sosionomi (yamk), sosionomi/diakoni (amk) ja kuntoutuksen ohjaaja (amk). Ammatillisena lisäkoulutuksena olen suorittanut ammatillisen opettajan (60op) ja ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin (HPI 60op) koulutukset.

Täydentävinä ammatillisina Avoimen yliopiston koulutuksina olen suorittanut sosiaalityön (25op), erityispedagogiikan
(25op) ja kasvatustieteen perusopinnot (30op).

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Sähköposti:lyhterap@gmail.com
Puhelin:044 2542218

HOLLOLA

Anu Ruotsalainen / Kasvun dialogi


Olen sydämellinen ja ratkaisukeskeinen posttraumaattisen kasvun ja resilienssin asiantuntija, joka haluaa auttaa ihmisiä ja yhteisöjä kasvamaan ja löytämään oman voimansa.
Koulutukseni: Kasvatustieteiden maisteri, NLP Master Practitioner, EFT practitioner/ tunnetaito-ohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttiopiskelija. Erityisesti osaamistani ovat stressinsäätely, ahdistus- ja paniikkihäiriö ja pitkittynyt uupumustila.
Sähköposti: anu@kasvundialogi.fi
Puhelin: 040 1410575
www.kasvundialogi.fi

HÄMEENLINNA

Elina Lilja / Mielen liekki


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työnohjaajaopiskelija, Metsämieli-kouluttaja, mindfulness- ja rentoutusohjaaja, mielenterveyden ensiapu -ohjaaja. Pitkä kokemus henkilöstö- ja koulutustehtävistä. Erityisosaamistani ovat jaksamisen ja palautumisen tukeminen, kriisi- ja muutostilanteet, ahdistuneisuus, masentuneisuus, stressi, uupumus, parisuhteet, vuorovaikutus- ja tunnetyöskentely, kehon ja mielen hyvinvointi. Tarjoan lyhytterapiaa myös luontoympäristössä sekä luonnon hyvinvointivaikutuksia hyödyntäen! Myös etävastaanotto.
Ajanvaraus: www.vello.fi/mielenliekki
Sähköposti: mielenliekki@gmail.com
Puhelin: 040-503 3154 
www.mielenliekki.fi

Petri Sirén / Mindmedi (Tmi Petri Sirén)


Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lyhytterapeutti, seksuaalineuvoja ja valmentaja. Perhe- ja parisuhdehaasteet, seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset, työnhakuun ja ammatin vaihtamiseen liittyvä valmentaminen. 
Osoite: Suomen kasarmit rak. 2 13100 Hämeenlinna
Sähköposti: petri.siren@gmail.com
Puhelin: 0400762903
www.mindmedi.fi

IITTI

Tmi Mervi Kaartoaho / Ilonan terapiat


Ratkaisukeskeinen lyhyterapeutti, perushoitaja, kliininen hypnoterapeutti ja rentoutusvalmentaja.  Otan asiakkaita mistä tahansa Suomesta vain verkossa (teams). Vastaanottoa rajoittaa syöpähoitojen aiheuttama rajoite.
Sähköposti: kaartoahomervi1@gmail.com

JOENSUU

Tiina Mahonen / Kontiolahti / Joensuu ja etävastaanotto


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia- koulutus 60 op (HPI 2017)

Yhteisöpedagogi AMK (opiskelija) 2021- 

Nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaaja

 Erityisosaamista minulla on jaksamisen ja sisäisen motivaation parista. Tuen sinua erityisen mielelläni elämänmuutos prosessin läpikäymiseen ja kohtaamasi kriisien äärellä. Pysähdyn kanssasi itsetuntemuksen ja arvomaailmasi pariin vahvuuksien ja voimavarojesi lähteille.

Taustaltani löytyy vuosien työkokemus haastavissa tilanteissa olevien nuortenaikuisten parista.

 Mahdollisuus myös luonnossa toteutuviin tapaamisiin.

 Tiedustelut ja ajanvaraus: 

kolikon2.puoli@gmail.com

p. 045 630 8053

IG @kolikon2.puoli


JÄRVENPÄÄ

Nina Mouhu / Selevis


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, valtiotieteiden maisteri ja sosionomi (AMK). Yliopistossa olen opiskellut pääaineenani sosiaalityötä ja sivuaineina psykologiaa ja erityispedagogiikkaa. Muu koulutus: hyvinvointivalmentaja, Trainer Lab Oy, liikunnanohjauksen peruskoulutus, Trainer Lab Oy, Kids’Skills, Lyhytterapiainstituutti, Neuroscience of Learning, Helsingin yliopisto, interpersoonallisen psykoterapian (IPT) koulutus, Margareta Fellman-Hämäläinen, perhearviointi, perheen toimintakyvyn, voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmäkoulutus, Suomen Mielenterveysseura, oppimisen vaikeudet nuorilla ja aikuisilla – tunnistus ja tuki, Kuntoutussäätiö,  pelihaittojen ennaltaehkäisy, THL & Diakonia ammattikorkeakoulu, päihdelääketieteen perusteet, Helsingin yliopisto, esiopetuksen opettajien pätevöitymiskoulutus, Helsingin yliopisto, NLP:n mahdollisuudet lasten ja nuorten ohjaamisessa, Lahden kansanopisto, kasvatustieteen perusopinnot, Joensuun yliopisto

Tapaan asiakkaitani pääsääntöisesti toimistollani Järvenpäässä, mutta myös kotikäynnit ovat mahdollisia Uudellamaalla. Etätapaamisissa hyödynnän 
solki.live-palvelua.

Ajanvaraus: sähköpostitse tai https://valitseterapia.fi/terapeutit/nina-mouhu/
sähköposti: nina.mouhu@selevis.fi
puhelin: 044 241 8158
www.selevis.fi

KIRKKONUMMI

Laura Eklund / Fria-Klinikka Oy Kirkkonummen Veikkola, myös etävastaanotto


Koulutus: Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (2018 LTI) Toimintaterapeuttiopiskelija Metropolia AMK. Lähihoitaja (mielenterveys & päihde). 10 vuoden kokemus Minnesota-mallisesta päihde- & läheistyöstä. Erityisosaamisena: Riippuvuudet, Minnesota-mallinen päihde- läheistyö. Ratkaisukeskeinen ryhmäterapia. Perhetyö. Toimintaperapia. Musiikki & tanssi. Sähköposti: laura.eklund@friaklinikka.fi 
Puhelin: 0451105778
 friaklinikka.fi

LAHTI


Terhi Pylväläinen/ Välitän Oy


Koulutus: Lähihoitaja, lasten ja nuorten erityisohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Erityisosaaminen: n.23v kokemus sosiaali- ja terveysalalta, lasten ja nuorten kanssa työskentely, mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden kohtaaminen, nepsyasiakkaat, perheiden kanssa tehtävä työ, reteaming valmennus, ratkaisukeskeinen työote. 

Ajanvaraus: Puhelimitse tai sähköpostilla Sähköposti: terhi@välitän.com 

Puhelin: 041 315 9064 

 www.välitän.com


Tmi Mervi Kaartoaho / Ilonan terapiat


Ratkaisukeskeinen lyhyterapeutti, perushoitaja, kliininen hypnoterapeutti ja rentoutusvalmentaja.  Otan asiakkaita mistä tahansa Suomesta vain verkossa (teams). Vastaanottoa rajoittaa syöpähoitojen aiheuttama rajoite.
Sähköposti: kaartoahomervi1@gmail.com

LOHJA

Maija Repola / Askel kerrallaan 


Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Reteaming-valmentaja ja sairaanhoitaja YAMK. Olen suorittanut kirjallisuusterapian perusopinnot (15op) ja valmistun parisuhdeohjaajaksi 2022. Tarjoan asiakkailleni terapiaa, valmennusta ja pariterapiaa Lohjalla vastaanotolla, kävelyterapiana ja etänä. Erikoisosaamista minulla on omaishoidosta, ikäihmisistä, parisuhteista, kirjallisuusterapeuttisista menetelmistä sekä työelämän haasteista. Yritykseni toimii Lohjan kaupungin omaishoidon vapaan korvaavana palveluntuottajana. 
Ajanvaraus: vello.fi/askelkerrallaan
S-posti: maija@askelkerrallaan.fi 
Puh: 044 5474743 
www.askelkerrallaan.fi

Virpi Saari / Luova Saari / Raasepori ja Lohja


Psykiatriaan suunt. Sairaanhoitaja Amk 

Lyhytterapeuttiopiskelija, ahdistuksen-,stressinhallinta-ja rentoutusmenetelmien ohjaus 

virpi.joogasaari@gmail.com, p. 044 5493111

Heidi Selenius / Uudenmaan työnohjaus ja terapiapalvelut


Lyhytterapeutti, NLP-Master, lähihoitaja.
Vastaanotto: Laurinkatu 51
08100 Lohja

LOIMAA

Niina Remes / Terapia Remes


Vastaanottotila Loimaalla, vastaanotto myös etäyhteyksillä.
Sosionomi (AMK), varhaiskasvatuksen opettaja, globaalikasvatuksen ammattilainen, TVT-kouluttaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, reteaming työyhteisövalmentaja (valmistuminen 9/2021), transaktioanalyysin johdantokoulutus TA101 suoritettu, mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus meneillään. Erityisosaaminen: Vaikeiden perhetilanteiden ja kriisien hoitaminen, parisuhteen ongelmat, ahdistuneisuuden hoito, työuupumuksen hoito, surutyöskentely
Sähköposti: niina.remes@terapiaremes.fi
Mahdollinen nettisivujen osoite: www.terapiaremes.fi

MIKKELI

Jonna Ahopalo / Kävely- ja metsäterapia sekä  etävastaanotto


Olen utelias, huumorintajuinen ja tutkimista rakastava persoona. Harrastan luonnossa liikkumista, lukemista ja biohakkerointia.
Koulutuksesi, mahdollinen erityisosaamisesi: Olen ammatiltani puutarhuri ja nyt opiskelen ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Erityisiä kiinnostuksen kohteita: itsensä johtaminen, motivaatio sekä mielen ja kehon hyvinvointi.
Sähköposti: ratkaisukeskeinen.jonna@gmail.com
Nnettisivut tulossa

Maarit Väisänen / Pohdinnanpaikka


Elämän risteyskohdat ja muutostilanteet ovat mahdollisuus katsella asioita toisenlaisesta näkökulmasta. Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, jonka aikaisempi työkokemus painottuu terveydenhuollon ja kuntoutuksen sosiaalityön sekä järjestöissä tehtävän asiakas- ja perhelähtöisen työn kentille. Minulle on luontevaa asettua rinnalla kulkijaksi tilanteissa, joissa sinua tai perhettäsi on kohdannut jokin odottamaton muutos, sairaus tai vamma. Yhtä lailla asetun tarkastelemaan tilannettasi, johtuu se sitten esim. työssä uupumisesta tai uuden suunnan etsimisestä. 
Etävastaanotto. Lähitapaamiset Mikkelin seudulla.
Sähköposti: maarit@pohdinnanpaikka.fi                         
Puhelin:  041 314 3434
www.pohdinnanpaikka.fi

Annastina Lepistö / Puhumalla Paremmaksi


Sosionomi (AMK) 2004 ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 2020. Lisäksi olen opiskellut lyhyitä kursseja luontolähtöisiä menetelmiä ja muita toiminnallisia menetelmiä kuten terapeuttista kirjoittamista. Myös etävastaanotto.
Sähköposti: puhumallaparemmaksi@gmail.com
Puhelin: 045 840 1000
www.puhumallaparemmaksi.com

NUMMELA, VIHTI

Nina Kaaro 


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työnohjaaja ja työyhteisön kehittäjä (Sos.ped) sekä ekonomi, KTM. Minulla on myös ammatillisen opettajan koulutus (liiketalous- ja johtaminen). Olen toiminut opettajana ja kouluttajana yli 20 vuotta. Kokemus ja ymmärrys esimiehen ja työyhteisöjen dynamiikasta. Yritysmaailma tuttua. Työntekijän, esimiehen, opiskelijan ja ikäihmisen hyvinvointi ja jaksaminen, riittävyys, kiltteys ja rajat. Ihmisen elämänkaaren eri vaiheet; parisuhde, perhe, keski-ikä, ero, ikääntyminen, eläkkeelle jääminen. 
nina@ninakaaro.fi
p.040 8363 243, www.ninakaaro.fi


Kirsi Vuorinen/Vuorikide Hyvinvointipalvelut


Kognitiivinen lyhytterapeutti, erilliset psykoterapian valmentavat opinnot, neuropsykiatrinen valmentaja täydennyskouolutuksin, ammatillinen erityisopettaja, terapeuttistavoitteinen ohjaustoiminnan artenomi (AMK).

Terapiasuuntaukseni on kognitiivinen, sovellan kaikkea asiantuntijuuttani tarkoituksenmukaisesti asiakkaan toiveet huomioiden esim. taiteen/luovien menetelmien harjoituksia terapian keinoina silloin kun se on asiakkaalle sopiva lähetymistapa. Lisäksi omaan kokemusta erilaisten neurokirjon asiakkaiden ja psyykkisiä haasteita omaavien kehitysvammaisten parissa työskentelystä sekä terapian että valmennuksen keinoin. Työskentelen ja kohtaan luontevasti eri ikäisiä asiakkaita. Saan hyvää palautetta kohtaamis- ja lähestymistavastani niin lapsilta, nuorilta kuin eri ikäisiltä aikuisiltakin asiakkailtani.

Ajanvaraukseen löytyy linkki nettsivustoltani tai https://www.vuorikide.fi/ajanvaraus

kirsi.vuorinen@vuorikide.fi

041 315 5412

https://www.vuorikide.fi/

NURMIJÄRVI

Kaisa Markkanen / Ratkaisa


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja varhaiskasvatuksen opettaja
Hyvinvointia ja voimavaroja
Sähköposti: kaisa.markkanen@elisanet.fi
Fb: Ratkaisa
www.ratkaisa.fi

OULU

Tarja Kulju / Kultasyke


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, kasvatustieteiden maisteri, perhehoidon sosiaalityöntekijä voimavarakeskeinen työnohjaaja ja Solmuja parisuhteessa -parisuhdeneuvoja.  Lisäksi olen opiskellut skeematerapiaa, mindfullnessia ja tällä hetkellä suoritan tietoisuustaito-ohjaajan koulutusta.

Terapeuttina minulle on tärkeää aito kuuntelu, läsnäolo ja uusien näkökulmien avaaminen.

Tapaamiset ensisijaisesti livenä, mutta tarvittaessa myös etänä. Mahdollisuus myös ulkona luonnossa toteutuviin tapaamisiin.

tarja@kultasyke.fi 

p. 050-568 5484

 www.kultasyke.fiMinna Kyngäs-Heikkilä / MielenTukenasi


Koulutukseltani olen lähihoitaja, sosionomi (AMK) ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

Haluan ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina tarjota sinulle matalan kynnyksen keskustelupaikan, jossa voit keskustella mieltäsi painavista asioista.


Olen terapeuttina rauhallinen ja annan asiakkaalle tilaa ja aikaa pohtia asioita ihan rauhassa. Itse olen kokenut isoja kriisejä ja elämänmuutoksia elämässä, jotka tuovat erilaisia näkökulmia terapiatyöskentelyyn. Erityisosaaminen vamman tai pitkäaikaissairauden tuomat muutokset tai haasteet elämässä.


Tapaamiset toistaiseksi pääosin etänä, mutta voit kysyä mahdollisuutta tavata Oulussa. Mahdollisuus toteuttaa terapiaa sähköpostitse, mikäli koet, että se on sinulle helpompaa.


Olethan yhteydessä viestillä niin suunnitellaan yhdessä, miten lähdetään käymään asioita kanssasi läpi.

Mielentukenasi@gmail.com tai Instagram @Mielentukenasi

Laura Lohvansuu / Mielellään mukana / Oulu ja lähiseutu


Olen 39- vuotias aito, avoin, luova, rento ja rempseä persoona. Kohtaan asiakkaat avoimin mielin ja luon heihin luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen. Työskentely lasten ja nuorten parissa on minulle erityisen mieluisaa. Oman tapahtumarikkaan elämän historiani olen kääntänyt voimavaraksi itselleni. Elämän historiani avulla minulla on helppoa ja luontevaa olla avuksi ihmisille monenlaisissa elämäntilanteissa. Toimin ammatillisena kokemusasiantuntijana mm. läheisen sairastumiseen ja kuolemaan liittyen. Mielenterveystyö on minusta äärimmäisen mielenkiintoista, kutsuvaa, ja koulutan itseäni jatkuvasti sen saralla.

Minulla on laaja- alainen osaaminen hoitoalalta perusterveydenhuollon saralta kahdenkymmenen vuoden ajalta. Ymmärrän ja huomioin ihmisen kokonaisuuden. Psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä; on tärkeää huomioida kaikki nämä eri osa-alueet ihmisen hyvinvointia tukiessa. Työskentelyotteeni on osallistuva, kuunteleva ja ratkaisukeskeinen. Kohtaan asiakkaat yksilöllisesti. Asiakkaan tarpeet ja tavoitteet kartoitetaan aina asiakaslähtöisesti.
Koulutukseltani olen Lähihoitaja (2002), sairaanhoitaja/ terveydenhoitaja 2018. Lisäkoulutuksena olen käynyt mm. mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon, psykoterapeuttiset valmiudet (pohjois-pohjanmaan kesäyliopisto), ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

(Nepsy-valmentajakoulutuksessa alkaen 2023).

Erityistä osaamista minulta löytyy lastensuojelusta.

mielellaanmukana@gmail.com p. 041 3122860  Facebook: https://www.facebook.com/Mielell%C3%A4%C3%A4n-Mukana-110695298346292/
Nettisivut tulossa

Johanna Pylkkänen / Oulu


Kognitiivinen lyhytterapeutti, kasvatuspsykologi KM, kirjallisuusterapiaohjaaja Muutos- ja itsetuntemustyöskentely, ahdistuksen ja masennuksen hoito, kasvatus- ja perheneuvonnan kokemusta, perheiden ja vanhemmuuden tukeminen, nuorten psyykkinen hyvinvointi, taidelähtöisiä menetelmiä - kuvia ja kirjallisuutta myös. Ihmissuhdehaasteet, ajatusten ja tunteiden työstäminen ja minäkuvan kirkastaminen. Elämän erilaiset joko ajan myötä kehittyneet haasteet tai äkilliset kriisit ja oman toiminnan ja itsensä kehittäminen. 

 johanna@kasvunluotsi.fi , p. 041 3131887,  www.kasvunluotsi.fiAnne Vuokila/Oulu


Tarjoan apua hyvinvointihaasteisiin. Olen kokenut terveysalan ammattilainen, ja palveluihini kuuluvat ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ravintovalmennus ja hyvinvointivalmennus.  Ongelmasi voivat olla stressi, masennus, ahdistus, työuupumus tai terveyshaasteet. Autan sinua yksilöllisesti ja tavoitteellisesti matkallasi kohti parempaa hyvinvointia.

Tapaamisemme voivat olla etänä videon välityksellä tai lähitapaamisina Oulun alueella. Ota yhteyttä minuun, ja aloitetaan yhdessä matka kohti parempaa terveyttä! 

Katso lisätiedot www.annevuokila.fi


Koulutus ja erityisosaaminen :

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ravintovalmentaja, mindfulness tunnetaitovalmentaja, työterveyden erikoistumisopinnot, työterveyshoitaja, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja, kriisityö, NLP menetelmät, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja, tradenomi, talohallinto- ja isännöintitutkinto, LKV, yo-merkonomi.

info@annevuokila.fi
0400-151180

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠www.annevuokila.fi

PORI

Susanna Aalto / Pori / etä

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (opiskelija), sairaanhoitaja yamk.

Olen kuunteleva ja myötäelävä terapeutti, omaan positiivisen elämänasenteen joka heijastuu myös työssäni. Terapiassani on ihmisen kohtaaminen ja kuuleminen tärkeintä. 

Ajanvaraus soittamalla tai viestillä. susannatellervo@gmail.com 0408301440

Anna Aarnio

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
Ajanvaraus: 040 185 1662


Tiina Kulha

Lyhytterapia Levollinen Mieli
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (60 op. sisältäen psykoterapeuttiset valmiudet),
sosionomi -diakoni (AMK). 

(Tällä hetkellä en ota uusia asiakkaita).

Tarjoan lyhytterapeuttista ja luottamuksellista keskusteluapua.
Minulla on monipuolista sosiaali- ja terveysalan työkokemusta niin kunnalliselta, yksityiseltä kuin kirkonalan diakoniatyön puolelta. Töissäni olen saanut olla eri-ikäisten, erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten tukena. Olen myös toiminut erilaisten ihmissuhderyhmien mm. mielenterveyskuntoutujien, omaishoitajien, sururyhmien ohjaajana. Täydennyskoulutukseni ja vahvuuteni liittyvät erityisesti suruun, kriiseihin ja mielen hyvinvoinnin kysymyksiin. Terapeuttinen keskusteluapu voi tukea eteenpäin pienissä ja suuremmissa elämän solmukohdissa.
Avun hakemista ei tarvitse hävetä, se on rohkeutta!

 info@lyhytterapialevollinenmieli.fi 
www.lyhytterapialevollinenmieli.fi
050 -561 64 48

Susa Pohjola


Olen koulutukseltani sosionomi/diakoni AMK (2003) ja olen työskennellyt muun muassa Porin Työvoimatoimistossa, yksityisyrittäjänä hevosalalla ja sekä yritysmaailmassa mieheni yrityksessä. Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi valmistuin 11/2020 (40op) ja sielunhoitoterapeutiksi (80op) 12/2021.
Muu osaaminen: sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajan koulutus, Itä-Suomen Yliopisto (25op) 2009
Sähköposti: susa.pohjola@dnainternet.net
Puhelin: 041 3148437


Marjaana Routsi


TerapiaKeidas Virma

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti psykoterapeuttiset lisäopinnot, sairaanhoidonkoulutuksia,  erityisopettaja, seksuaalikasvattaja, luontaishoidon ammattilainen

Yhteydenotot: routsimarjaana@gmail.com

p. 0445308294

PORVOO


Päivi Björn/ Porvoo


Olen Ratkaisukeskeinen ja Kognitiivinen lyhytterapeutti. Minulla on kolmenkymmenen vuoden kokemus työskentelystä psykiatrian eri sektoreilla. Toistaiseksi Työskentelen etänä.

Ratkaisukeskeinen psykoterapia 2011-2015, erityistason. 

Kognitiivinen psykoterapia 2017-2019, Integrum. 

Seksuaalineuvojan koulutus 2015-2016, Hyria 20 ov. 

Sosiodraamakurssi 27.9.1997-13.12.1998, Teatterikorkeakoulu. 

Kriisi-ja päihdetyön koulutus 1995-1996.


paivi.bjorn2@gmail.com 

050 3851458 


Maria Paassola/Terapeutti Maria 


Ratkaisukeskinen lyhytterapeutti, KTM, psykologian perus- ja aineopintoja Tampereen ja Lapin avoimissa yliopistoissa. Erityisosaamistani ovat työelämäkysymykset, uraunelmat, jaksamisen haasteet, HSP, vanhemmuus, elämänkriisit. Lisäksi olen kehittänyt opintojeni lopputyönä luonnossa liikkumista ja keskusteluterapiaa yhdistävän tavan kohdata asiakkaita. Myös etävastaanotto.
 Ajanvaraus: vello.fi/terapeuttimaria
Sähköposti: terapeuttimaria@gmail.com 
 www.terapeuttimaria.fiKOTKA


Sara Viklund/ Kotka


Olen pohjakoulutukseltani Geronomi AMK.  Lisäksi olen suorittanut Muistihoitajan koulutuksen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa.

Olen opiskellut Kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi Integrum Instituutissa, sisältäen psykoterapeuttiset valmiudet. Lisäksi olen käynyt Skeematerapiakoulutuksen ja Taitava tunnemieli-koulutuksen täydentämään lyhytterapeutin opintojani.

Erityisosaamiseni on ikähmisen masennus, unihäiriöt, muistisairaiden käytösoireet, pakko-oireet, ruokahaluttomuus ja syömishäiriöt, sekä äkilliset traumaattiset kriisit. 

Luennoin ja toimin osa-aikaisena opettajana Kotkassa, sekä lähialueilla.

Kokemusta minulla on monipuolisesti erilaisten psykososiaalista tukea tarjoaviden ryhmien vetämisestä.  

Olen kouluttautunut lisäpätevyyteen tehdä CERAD-muistitestejä, sekä MMSE-muistitestejä. Lisäksi minulla on MoCA- sertifikaatti (Montreal Cognitive Assesment), Test for Dementia certificate. 

Teen myös kotikäyntejä Kymenlaakson alueella yli 65-vuotiaille. Ensikäyntini on maksuton.

sara.viklund@kognitiivinenlyhytterapia.fi

044 3171510

RAUMA

Anne Weman /  Rauma / Etä


Palvelu PSY-moniammattilaiset, palveluntuottajana yhteistyössä psykologin kanssa. Kognitiivinen lyhytterapeutti (koulutuksessa, Suomen kognitiivisen terapian instituutti) Psykiatrinen sairaanhoitaja 20+ vuoden kokemus. Perheyritys keskisuuri PK-yritys 15+ vuoden kokemus. 

Erityisosaaminen: - kaiken ikäisten neuropsykiatristen asiakkaiden terapia, kuntoutus ja ohjaus. - terapeuttinen ohjaus ja tuki neuropsykiatristen henkilöiden läheisille (vanhemmat, puoliso, muu läheinen) - muutostilanteet, kriisi, pelko, jännitys, ahdistus, masennus. .- mielen sparri yrittäjyyden tai työelämän haasteisiin. 

Ajanvaraukset ja tiedustelut sähköpostilla: asiakaspalvelu@psymoniammattilaiset.fi , p. 040-1431585 / Anne Weman verkkosivut: www.sairaanhoitajaanneweman.fi www.psymoniammattilaiset.fi www.facebook.com/psymoniammattilaiset/ etäpalvelut: www.psymoniammattilaiset.navisec.fi


ROVANIEMI

Leena Nopanen/Rovaniemi

Olen Leena Nopanen ja tarjoan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa 1.10.2023 alkaen etänä. 

Koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja (YAMK) ja työurani olen tehnyt aikuispsykiatrialla.

Olen valmistunut sairaanhoitajaksi 2004 Rovaniemen ammattikorkeakoulusta ja YAMK tutkinnon olen suorittanut 2021 Lapin ammattikorkeakoulusta. Olen valmistunut ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi 2023 Lapin kesäyliopistosta. Täydennyskoulutuksena minulla on mm.  Avoimen dialogisuuden hoitomalli ja kognitiivinen terapiamenetelmä koulutus, joita käytän työvälineenä terapeuttisessa työskentelyssä. 


Puhelin: 0407381143
https://lyhytterapiapalvelu-polku3.cms.webnode.fi/SALO

Kaisa Järvinen / Salo / etämahdollisuus

Pieni kuvaus itsestäsi: Olen Salossa asuva ammattiopiston opettaja, harrastan lenkkeilyä ja kuntosalilla harjoittelua. Minulla on kolme jo aikuista lasta.

Koulutuksesi, mahdollinen erityisosaamisesi: Pohjakoulutukseni on opettaja ja toimintaterapeutti. Käytän mielelläni toiminnallisia menetelmiä ja minulla on tietoa opintoihin ja toimeentuloon sekä työnhakuun liittyvistä asioista. Olen työskennellyt pitkään maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden ja opiskelijoiden kanssa.

Sähköposti: kaisa.jarvinen@sskky.fi, p.0445071641

Mahdollinen nettisivujen osoite: (tulossa myöhemmin)

SEINÄJOKI

Tiina Värinen / Seinäjoki / myös etä


AMK Sh&Th,  Hyvinvointijohtamisen diplomikoulutus, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Hot-menetelmäosaaminen. Kohtaamista erityisellä empatialla ja asiakasta kuunnellen.

Seuralantie 11, TA-rakennus

60220 Seinäjoki, p.044-9822617

tiinamaki@hotmail.com, IG: terapiapalvelutvärikäs

Ajanvaraus sp, puhelimitse, dm

Tapaamiset myös etäyhteydellä!

SIPOO

Jenna Liikanen / Sipoo


Terapeuttina uskon vakaasti Ei-tietämisen jaloon taitoon. Minun tehtäväni on esittää kysymyksiä, jotka saavat asiakkaan pohtimaan tilannettaan eri näkökulmista ja mahdollisuuden löytää siten erilaisia keinoja tilanteensa edistämiseksi. Uskon voimavaroihin ja siihen, että meillä jokaisella on oma pieni supervoimansa (se ei aina vain ole näkyvissä). Supervoima tulee esiin ainoastaan, kun on keksitty missä sitä on jo käytetty. Se siis on aina jotain sellaista, mitä meissä jo on. 

Terapiatyössäni hyödynnän Ratkaisukeskeisen lähestymistavan lisäksi muita hyväksi ja tehokkaaksi havaittuja menetelmiä, kuten  tietoisuuden- ja hyväksyvän läsnäolon taidot (mindfulness) sekä positiivisen psykologian ja pedagogiikan lähestymistapoja ja NLP:n (neurolinguistic programming) menetelmiä, jotka kaikki tukevat ratkaisukeskeisen ajattelu- ja työskentelytavan viitekehystä. Lisäksi rakastan huumoria. Huumori on ehdottoman merkittävässä roolissa myös terapiatyössäni (kaikella kunnioituksella aina tietenkin). Se tuo kepeyttä ja mutkattomuutta elämään. Aikuisina haluamme kovasti käyttäytyä niinkuin aikuiset, vaikka unohdamme, että meissä jokaisessa asuu yhä lapsi, joka kaipaa leikkimielisyyttä, innostumista ja heittäytymistä. Leikki on luovuuden tila. Miksi emme aikuisinakin hyödyntäisi sitä. 
Hyvinvointivalmentaja & Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 

info@hyvinvoinninpilarit.fi

p. +358442442010

www.hyvinvoinninpilarit.fi

SOMERO

Hannele Lehmusketo-Ahola


Olen Somerolta ja toimin noin 100 kilometrin säteellä. Koulutukseltani olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, lähihoitaja, mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto, neuropsykiatrinen valmentaja, defusing- ja debriefing-ohjaaja sekä loppuvaiheen sosionomiopiskelija AMK , eli tavoitteena on valmistua keväällä 2022.
Sähköposti. hannele.lehmusketo@gmail.com

TAMPERE

Susanna Kuusisto / Tampere / etävastaanotto koko Suomi 

LyhytterapiaKuusisto 


Kognitiivinen lyhytterapeutti / Sosionomi AMK 

Erityisosaaminen: Skeematerapia/Tunnelukkoterapian lisäkoulutus, Traumaterapian lisäkoulutus Olen hoitanut mm. peloista, ahdistuksesta, masennuksesta ja uupumuksesta kärsiviä asiakkaita. Sen lisäksi olen myös toiminut yrittäjille työssä jaksamisen työhyvinvoinnin tukena. 

p. 050 3587057 Sähköposti: susanna.kuusisto@lyhytterapiakuusisto.fi www.lyhytterapiakuusisto.fi

Hanna Myllymaa / Terapia Hanna Myllymaa 


Ratkaisukeskeisen psykoterapian maisteri, ero-ohjaaja, KM 
Erityisosaamiseni: Ratkaisukeskeisyys, parisuhde, uskottomuus, erotilanteet, työssä jaksaminen, kuormitus, työnohjaus. Toimin Tampereella, Pirkkalassa ja Helsingissä.
Ajanvaraus: www.timma.fi/tmihannamyllymaa 
Sähköposti: terapia.myllymaa@gmail.com 
Puhelin: 050 3050321 
www.hannamyllymaa.fi

Darja Mäntyniemi 


Lyhytterapeutiksi valmistuin 2020. Olen sosionomi (YAMK), diakoni ja ammatillinen opettaja AoP. Olen tehnyt sosiaali- ja terveydenhoitoalalla asiakastyötä kouluttajana, ohjaajana, erityisohjaajana ja sosiaalityöntekijänä. Työssäni olen kohdannut ihmisiä, joiden elämää on varjostanut oma tai läheisen sairaus, taloudelliset tai ihmissuhteisiin liittyvät ongelmat. Keskustelun avulla voimme avata uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia myös sinun
elämäntilanteessasi!
Otan uusia asiakkaita vastaan Tampereella 1.3.2021 alkaen.
Tavoitat minut numerosta 044-2542218

Tuula Nyman / Tmi Toivonhelmiä


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, farmaseutti
Sähköposti: toivonhelmia@gmail.com
Puhelin: 040 187 9961
www.toivonhelmia.fi

Minna Ruohtula


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, lähihoitaja (mielenterveys ja päihde).
Sähköposti: minna@minnaruohtula.eu
Puhelin: 045 2510385
www.minnaruohtula.eu

Salla Saxén / Terapia Revontuli


Sosiaalipsykologi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, tutkija ja psykoterapeuttiopiskelija
Vastaanotto: Pirkankatu 21 A 9, 33230 Tampere
www.terapiarevontuli.fi

TURKU

Laura Eklund / Fria-Klinikka Oy /Turku & Kirkkonummen Veikkola, myös etä. 


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (2018 LTI) Toimintaterapeuttiopiskelija Metropolia AMK. Lähihoitaja (mielenterveys & päihde). 10 vuoden kokemus Minnesota-mallisesta päihde- & läheistyöstä. 

Erityisosaamisena: Riippuvuudet, Minnesota-mallinen päihde- läheistyö. Ratkaisukeskeinen ryhmäterapia. Perhetyö. Toimintaperapia. Musiikki & tanssi. Laura.eklund@friaklinikka.fi , p.0451105778 ,  www.friaklinikka.fiEeva Kattelus/ Turku/ Loimaa/EtäPitkäntähtäimen lyhytterapiaa -kohti valoisampaa tulevaisuutta.
Erityisosaamisalueena itsetuntoon ja työhyvinvointiin liittyvät teemat.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 60 op.


Psykologian ja kasvatustieteen approbatur / Turun yliopisto


Sähköposti: katteluseeva@gmail.com
Puhelin: 040 7181 905
Kotisivut: https://eevakattelus.com/

Hanna Mansikka-aho / Turku


Lähden aina liikkeelle siitä, mikä sinulle on tärkeää ja merkityksellistä. Monille asiakkailleni lyhytterapia on ollut ensimmäinen kokemus psykososiaalisesta keskustelutuesta. Asiakkaat ovat kuvailleet terapiatapaamisia kanssani turvallisina, hyväksyvinä, mukavina ja lämpiminä. Uutena asiakkaana voit ensin varata kotisivuiltani maksuttoman 20 minuutin ajan tutustuaksesi ja arvioidaksesi lyhytterapeutin ja -terapian soveltuvuutta itsellesi. Terapiaa on mahdollista toteuttaa yksilö- ja paritapaamisina. Palvelen myös etäyhteyksin paikkakunnasta riippumatta.

Valmistuin ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi vuonna 2020, pohjakoulutukseltani olen sosionomi (YAMK). Erityisosaamistani on mm. erilaiset elämän kriisitilanteet, lähisuhdeväkivalta,  tunteet ja itsesäätely, ihmissuhteet, vuorovaikutus, parisuhde ja vanhemmuus, työhyvinvointi ja työssä jaksaminen. 

Sähköposti: -
Puhelin: -
Yhteydenotto ja ajanvaraus: https://mansikka-aho.fi/


Mariel Mansoniemi


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, somaattinen traumaterapeutti sekä systeeminen perhekonstellaatioterapeutti. Olen erikoistunut ihmissuhdeongelmiin sekä ylisukupolvisiin traumoihin. Edelliseltä ammatiltani olen biologian alan tohtori. Vastaanotto Turussa Alkuvoiman tiloissa (www.alkuvoima.org) tai Zoomin kautta.
Sähköposti: mariel.mansoniemi@gmail.com
Puhelin: 0407393007

Bäsmä Heli Roinisto / Terapiapalvelu Puuttuva Palanen / Tuusula


Ratkaisukeskeinen Lyhytterapeutti (Advanced level, IASTI) 

Erityisosaamisalueet: Ahdistuneisuus, Arvotyöskentely, Elämänkriisi, Masennus, Stressi, Tunnetaidot, Työssäjaksaminen, Uupumus, Voimavarakeskeinen terapia, Yksilöterapia, Pariterapia, Perheterapia 

Ajanvaraus: https://valitseterapia.fi/terapeutit/basma-roinisto/  terapiapalvelu.pp@gmail.com  https://m.facebook.com/TerapiapalveluPuuttuvaPalanen/

VAASA / ETÄVASTAANOTTO 

Pia Kokko / Ruuhkaretriitti 


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (koulutuksessa), FM viestintätieteet, BA valokuvaus. Erityisosaamiseni: Erityisherkkyys, erityislapset, avioero, ahdistus, paniikkikohtaukset, uupumus, masennus, burnout Ajanvaraus meilillä/whatsapillä tai verkossa www.vello.fi/ruuhkaretriitti. Mainitsethan lisätietoja-kentässä mikäli haluat tapaamisen etäyhteydellä. 
Sähköposti: piamrt@gmail.com 
Puhelin: 0447991180 
www.piakokko.com

Kati Karlsson / Terapia & valmennus MindSpot


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, rentoutusvalmentaja, kasvatustieteen maisteri, sairaanhoitaja (amk), ammatillinen opettaja (sosiaali- ja terveysala), ensiavun ja terveystiedon kouluttaja (SPR), mielenterveyden ea I & II Erityisosaaminen: Arjen ja työn erilaiset haasteet, jännitys, pelko, ahdistus, stressi, uupumus, vanhemmuuden haasteet, muutostilanteet ja motivaatio, mielen ja kehon hyvinvointi Betjänar också på svenska! Vastaanotto: Pitkänlahdenkatu 13, 65100 Vaasa & lisäksi etävastaanotto sovitulla tavalla. Ajanvaraus sähköpostitse ja puhelimitse. 
Sähköposti: kati@terapiamindspot.fi tai katikarlsson@icloud.com 
Puhelin: 050 3412206 
www.terapiamindspot.fi 
Ig:@terapiamindspot

 Anu Keränen / Oulu/ Etä


Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Pohjakoulutuksena mm. opinnot kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa sekä 60 op menetelmäopinnot lyhytterapiasta, myös röntgenhoitajan pätevyys. Olen työskennellyt niin hätätilapotilaiden kuin pitkäaikaissairastuneiden avuksi. Olen paluumuuttaja, joten erilaisten kokemistapojen kirjavuus, psykofyysiset menetelmät ja vähemmistötyö ovat sydäntäni lähellä. 

 teleterapia.fi 

 johanna.teleterapia@gmail.com 

puh: 0447922019